عبدالحسین حسن پور، بخشدار مرکزی املش گفت: ۸۵ نفر از اهالی روستای نرکه این شهرستان کمر همت بستند و ۲ و نیم کیلومتر از انهار کشاورزی روستایشان را به کمک هم پاکتراشی و لایروبی کردند.
او با بیان اینکه بسیاری از مزارع برنج این بخش از آب ۲ رودخانه شلمانرود و پلرود شرب و آبیاری میشوند، افزود: با توجه به اینکه مزارع برنج روستاهای بخش مرکزی املش از ته آب خورهای این رودخانهها هستند، هر ساله آب در فصل کشاورزی به ویژه در اواخر بهار و اوایل تابستان به سختی تأمین میشود.
بخشدار مرکزی املش با اشاره به اینکه خشکسالی ناشی از این کم آبی باعث خسارت جدی به شالیکاران بخش مرکزی به ویژه در املش شمالی میشود، از کشاورزان خواست با انتخاب آب سوار (مدیران توزیع آب کشاورزی در هر روستا) و پاکتراشی و تمیز کردن و لایه روبی نهرهای اصلی و عمومی و فرعی و حتی شخصی مزارع برنج خویش را با توجه به این شرایط جوی مساعد آماده کنند.
به گفته حسن پور، با این کار زمینه آبگیری و شخم زمستانی مزارع برنج با استفاده از نزولات آسمانی در این روستاهای آسیب پذیر ناشی از خشکسالی فراهم خواهد شد.
او تصریح کرد: شالیکاران ۲ روستای چهارده سفلی و اشکیت در سال زراعی گذشته بیشترین خسارت و آسیب ناشی از خشکسالی را متحمل شدند به حدی که بعضی از آنها تا ۹۰ درصد خسارت دیدند.
آب مورد نیاز ۹۰ هکتار از مزارع روستاهای منطقه نرکه، کشکلایه، نارنج داربن از نهر و سردهنه جورکاسر تأمین میشود که حدود ۲ و نیم کیلومتر مسافت دارد.
شهرستان املش در ۷۰ کیلومتری شرق مرکز گیلان واقع شده است.