استاندار اردبیل گفت: عشایر استان اردبیل نقش اساسی در ایجاد و شکل‌دهی به ایران قدرتمند و یکپارچه داشتند.

سید حامد عاملی استاندار اردبیل با بیان اینکه عشایر اردبیل نقش اساسی در ایجاد و شکل‌دهی به ایران قدرتمند و یکپارچه داشتند، گفت: کسانی که برای ایجاد تفرقه و آشوب در ایران چنگ و دندان تیز کردند کور خوانده‌اند چرا که مردم ما با تمام توان در کنار رهبر خود از این سرزمین صیانت کرده و از آن پاسداری می‌کنند.

استاندار اردبیل در همایش تجلیل از شبانان و گله‌داران عشایر استان اردبیل در منطقه مرزی اصلاندوز مغان گفت: عشایر این سرزمین و بویژه استان اردبیل نقش بی‌بدیل و اساسی در شکل دهی به ایران قدرتمند و یکپارچه تحت سایه مکتب ولایت امیرالمومنین علی بن ابیطالب داشتند.

عاملی افزود: مقام معظم رهبری زمانی که به اردبیل تشریف آوردند، فرمودند عشایر رشید این سرزمین موجبات شکل گیری ایران قوی و ایران قدرتمند را تحت ولایت و مذهب فقه شیعه جعفری در کشور ما پدید آوردند.

او بیان کرد: هرچند ایرانی که ما امروز در آن واقع شده‌ایم، شاید به اندازه ۵۰ درصد ایرانی است که در زمان صفویه تشکیل شد و بعد از آن بر اثر بی‌لیاقتی‌ها و بی توجهی برخی سردمداران و حاکمیت‌ها، ما بخشی از این سرزمین‌ها را از دست دادیم. امروز هم یک عده چنگ و دندان تیز کردند برای اینکه این سرزمین را دچار تفرقه، آشوب، جدایی و تجزیه کنند، اما قطعاً کور خوانده‌اند چرا که نه حاکمیت ما و نه مردم ما، مردمان و حاکمیت گذشته نیستند و این مردم با تمام توان در کنار رهبر خود از مرز‌های این سرزمین صیانت کرده و از آن پاسداری خواهند کرد.

استاندار اردبیل با اشاره به تاسیس بنیاد شاهسون در شورای فرهنگ عمومی استان برای صیانت از سرمایه عظیم معنوی خواستار همراهی و مشارکت جدی عشایر در این مسیر شد.

عاملی با اشاره به عزم و اهتمام دولت سیزدهم برای رفع مشکلات عشایر اظهار کرد: مرمت و بهسازی ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایری در استان شروع شده است. علاوه بر این با همکاری بسیج و سپاه و در قالب ۹ مجتمع، آبرسانی به قشلاقات در دست اجراست که در قالب آن به ۴۵۴ روستای استان آبرسانی می‌شود.

او یادآورشد: در این راستا و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان سال آبرسانی به ۱۲۰ روستا اجرا خواهد شد و امروز که میزبان سردار حزنی هستیم حتما با حمایت ایشان تلاش می‌کنیم این تعداد را افزایش دهیم.

استاندار اردبیل موضوع پایاب خداآفرین که عمده بهره‌برداران آن عشایر هستند را یک مسئله جدی در استان عنوان کرد و گفت: تکمیل این شبکه نیازمند چهار هزار میلیارد تومان منابع مالی است که تامین یکباره آن امکان پذیر نیست، اما مدل و الگویی برای تامین منابع مالی این شبکه طراحی شده که انشاءالله در جلسه‌ای که در روز‌های آتی خدمت رئیس جمهور خواهیم داشت خدمت ایشان تقدیم خواهم کرد تا با نظر ایشان گره پایاب خداآفرین را باز کنیم.

عاملی در بخش دیگری از سخنانش، افزایش قیمت نهاده‌های دامی و ناکارآمدی "دامدار کارت" را مسئله جدی خواند و گفت: در این زمینه در گزارشی خدمت آقای رئیس‌جمهور از ایشان درخواست کردم به این موضوع حتماً عنایت ویژه داشته باشند که با دستور ایشان بحمدالله تصمیمات بسیار خوبی در این زمینه گرفته شده است.

او با اشاره به حضور رئیس سازمان امور عشایری در استان گفت: حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد گوشت قرمز و ۲۵ درصد لبنیات مورد نیاز استان از محل تولیدات عشایر تامین می‌شود و برای تداوم تولید باید رفع مشکلات عزیزان را در دستور کار قرار دهیم.

استاندار اردبیل همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده برای رفع اختلاف عشایر با شرکت کشت و صنعت مغان گفت: تا پایان سال گذشته حدود ۶ شرکت تشکیل داده و زمین‌ها تحویل داده شد. با توجه به اینکه زمان مصوبه تشکیل این شرکت‌ها تمام شده بود، درخواست کردیم این زمان مجدداً تمدید شود که در دستور کار دولت است و انشالله تا پایان سال مابقی اراضی را هم به نتیجه برسانیم.

عاملی همچنین تخفیف حق اشتراک پایاب خداآفرین را از دیگر مسائل مهم عشایر استان عنوان کرد و گفت: در جلسه گذشته در کارگروه عشایر تصمیماتی در این حوزه گرفته و قرار شد با پیگیری‌های اداره کل امور عشایری، اقدامات لازم از سوی شرکت آب منطقه‌ای استان انجام شود.

او در پایان با اشاره به تصمیم جلسه کارگروه عشایر استان برای امهال و استمهال بدهی‌های بانکی و تسهیلات عشایر از سوی بانک کشاورزی گفت: در بعضی موارد به جهت یکسری مسائل و قوانین و آیین‌نامه‌هایی که مجموعه‌های بانکی دارند، شاهد ایجاد موانعی در مسیر اجرای مصوبه هستیم.

استاندار اردبیل با بیان اینکه بانک کشاورزی از مجموعه خود وزارت جهاد هست، از وزارت جهاد و وزیر جهاد کشاورزی خواست مصوبه کارگروه عشایری را به بانک کشاورزی ابلاغ کند تا مانعی در جهت استمهال و امهال بدهی‌های عشایر در مجموعه بانک کشاورزی به وجود نیاید.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.