علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: با توجه به اینکه ایران یک کشور با منابع فسیلی و داشتههای خوب در جهان محسوب میشود، استفاده از سوختهای فسیلی مدنظر قرار دارد.
وی با بیان اینکه مازوت یکی از فرآوردههایی است که انباشتش در کشور خیلی زیاد است، افزود: با توجه به اینکه کشور در شرایط تحریم قرار دارد این سوخت کمتر صادرات میشود.
سلاجقه با اشاره به اینکه نیروگاههای ما پایه گازسوز هستند، عنوان کرد: در شرایطی هستیم که سوخت در کشور ما ارزان قیمت است و مردم در مصرف آن رعایت نمیکنند و در فصول سرد مصرف سوخت نیز در کشور افزایش پیدا میکند و در مناطق سردسیری مثل لرستان لازم است که از سوخت کمکی استفاده شود.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه درخصوص سوخت کمکی نسبت به سالهای قبل در وضعیت بهتری قرار داریم، افزود: تا حدود یک هفته قبل ۲۹ و نیم درصد مازوت کمتر وارد نیروگاههایمان شده است.
وی با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته از شرکت نفت، عنوان کرد: با تهاتری که بین نیروگاهها و پالایشگاه نفت در حال انجام است کم کم به سمت گازسوز کردن آنها و استفاده نکردن از سوخت مازوت در حال حرکت هستیم که اکنون این اتفاق در نیرگاه شهید منتظری اصفهان در حال رخ دادن است.
سلاجقه گفت: از وزارت نفت هم خواسته ایم که این اتفاق هم در شازند بیفتد و نیروگاه شهید منتظری کرج و نیروگاههایی که در کلان شهرها هستند و بیشتر از بحث مازوت رنج میبرند تمهیداتی ایجاد شود و وزارت نفت هم قول داده به سمت بهینه سازی و کیفی سازی سوخت حرکت کند کمااینکه در حال اتفاق افتادن است و شاهد کاهش سولفور هستیم.
وی با اشاره به توافقات صورت گرفته با کشور مصر درخصوص کاهش گرد و غبار، تصریح کرد: طی نشستی که با وزیر امور خارجه این کشور داشتیم از آنها خواستیم در نشست تهران و سازمان منطقهای که در حال ایجاد در ایران است مشارکت کنند که با توجه به اینکه کشور مصر نیز درخصوص گرد و غبار مشکل دارند امیدوار هستیم که بتوانیم از توان کارشناسان هردو کشور در این زمینه استفاده کنیم.
علی سلاجقه همچنین صبح امروز در آیین رونمایی از واحد پساپ شرکت پتروشیمی با بیان اینکه استان لرستان با توجه به منابع آبی، خاک و پوشش گیاهی فوق العاده از اهمیت بسیاری برای ما برخوردار است، اظهار داشت: لرستان یکی از استانهایی است که مردمان آن همزیستی مسالمت آمیزی با طبیعت دارند و احترام ویژهای برای طبیعت قائل هستند و طرحهای توسعهای نیز باید درخور این استان سبز باشد.
وی با اشاره به بهره برداری بیش از پنج ساله از واحد پتروشیمی لرستان، افزود: این واحد هرسال به عنوان صنعت سبز برگزیده میشود و این در حالی است که برای صنعت سبز معیارهای سخت و پیچیدهای در نظر گرفته میشود و به سادگی انجام نمیشود و برای دریافت صنعت سبز فیلتراسیون پیچیدهای صورت میگیرد.
سلاجقه با اشاره به دغدغههای واحد پتروشیمی لرستان درخصوص آب و هوای مناسب و آلوده نکردن آن و تعهدات اجتماعی که در این خصوص دارند، عنوان کرد: محیط زیست هم باید نظارتهای خود را درخصوص شاخصها افزایش دهد تا صنعت و توسعه در کنار یکدیگر قرار گیرند.
وی با بیان اینکه وقتی صنعت در یک جایی مستقر میشود داشتههایی از بین میرود، بیان کرد: با این حال سرمایههای جدیدی جایگزین آن میشود.
رئیس سازمان محیط زیست کشور بر لزوم استفاده از دانش فارغ التحصیلان محیط زیست در این راستا تاکید کرد.