استاندار کردستان گفت: عملیات اجرایی مجموعه سرمایه‌گذاری طلای سقز با هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شرکت شستا، امروز با دستور رییس جمهور آغاز می‌شود.

اسماعیل زارعی کوشا شامگاه پنج شنبه در گفت و گوی زنده تلویزیونی در برنامه "رویداد" که از شبکه استانی کردستان پخش شد، اظهار داشت: امیدواریم در کمترین زمان ممکن شاهد تولید طلا در سقز باشیم، چراکه یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به کردستان است.

استاندار کردستان اضافه کرد: با تحقق مصوبات سفر رییس جمهور جهش اقتصادی و عمرانی بزرگی اتفاق می‌افتد که مسئولان اقتصادی، بانک‌ها و وزارتخانه‌ها موظف به پیگیری و تحقق آن شده‌اند.

او در ادامه به طرح انتقال آب از سد آزاد به سنندج اشاره کرد و گفت: مشکل طعم و بوی نامطلوب آب شرب سنندج از سال ۱۳۹۴ آغاز و رفع آن از مطالبات اصلی مردم این شهر شد، و وزارت نیرو برای برای برطرف کردن این مشکل متمرکز شد تا طرح انتقال آب از سامانه سد آزاد به تصفیه خانه فاضلاب سنندج انجام گیرد و این طرح سال ۱۳۹۹ آغاز شد.

استاندار کردستان افزود: این طرح تا قبل از آذر سال گذشته به کندی در حال اجرا بود و با اعتبارات تخصیصی پیشرفت چندانی نداشت، اما دولت سیزدهم مساله تامین آب را با نگاه جدی دنبال پیگیری کرد.

زارعی کوشا پیشرفت سامانه انتقال آب از سد آزاد به سنندج را تا پایان سال گذشته کمتر از ۳۵ درصد اعلام کرد و گفت: این طرح از نظر اجرایی کاملا سخت بود و ۲۸ کیلومتر خط انتقال و لوله‌گذاری در مسیر کوهستانی را طی می‌کرد و از نظر اعتباری نیز هزینه ۸۵۰ میلیارد تومانی را شامل می‌شد که رقمی تقریبا معادل اعتبار عمرانی سالانه استان بود، ولی با پیگیری مداوم اعتبار آن نقدی تامین شد.

او افزود: پیشرفت ۶۵ درصدی در سال جاری و در نهایت بهره‌برداری آن از نظر اجرایی و تزریق اعتبار در وزارت نیرو بی نظیر بود.

استاندار کردستان گفت: از ۲۸ آبان کار انتقال آب انجام گرفت و بطور متوسط هر ثانیه هزار و ۹۰۰ لیتر آب شرب سنندج و حاشیه باید تامین شود که در حال حاضر بیش از این میزان تامین شده است.

زارعی کوشا افزود: بخشی از سنندج هنوز به کیفیت بالای آب نرسیده و دلیل آن وجود ۱۵۰ هزار لیتر آب سد قشلاق در مخازن مصرفی است که اتمام آن چند روزی زمان می‌برد، اما از نظر کیفیت، آب سد آزاد یکی از بهترین و کیفی‌ترین آب‌های کشور است و از حیث معیار سنجش کیفی، معادل آب معدنی است و بیشتر مناطق سنندج از همین کیفیت آب برخوردار شده‌اند.

او به این هم اشاره کرد که در حال حاضر ۸۰ درصد مردم سنندج از این کیفیت برخوردارند و مناطق بهاران و نایسر هم تا سه روز آینده با اتمام ذخیره مخازن، از این آب برخوردار خواهند شد.

به گفته زارعی کوشا، زمانی که آب سد آزاد جایگزین سد قشلاق شده، اقدام پدافندی در دست اجرا، احیای سد قشلاق و لایروبی آن است تا بعنوان ذخیره مطمئنی برای تامین آب سنندج در دسترس باشد.

استاندار کردستان افزود: طرح انتقال آب تا افق ۱۴۲۵ و برای جمعیت ۷۰۰ هزار نفری سنندج فراهم شده و مشکلی در روند آبرسانی وجود نخواهد داشت.

او در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رییس جمهور در سفر به سنندج، پیگیر امور استان و طرح‌های عمرانی و مصوبات سفر تیرماه است، اضافه کرد: علاوه بر طرح انتقال آب سد آزاد به سنندج، فاز دوم نیز شامل طرح انتقال آب آزاد به سد قوچم است که آب شرب منطقه شرق استان را تامین می‌کند و در مرحله ترک تشریفات قرار دارد.

استاندار کردستان گفت: از سدسیازاخ دیواندره هم تامین آب شرب این شهر و انتقال آب به بیجار دنبال می‌شود که حدود چهارهزار میلیارد تومان اعتبار دارد و این طرح نیز در مرحله ترک تشریفات است.

زارعی کوشا افزود: مسائل و مشکلات مالی سد ژاوه نیز در حال برطرف شدن است و برای تامین و انتقال آب به دشت قروه و دهگلان که وضعیت نگران کننده‌ای دارد، وارد مدار خواهد شد.

استاندار کردستان اظهار داشت: سد سیازاخ هم آبگیری شد و ۲۵ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد که اتفاق بسیار خوبی است و تا پایان امسال بصورت کامل آبگیری می‌شود.

زارعی‌کوشا به رفع مشکل آب شرب مناطق شرقی شهر مریوان هم اشاره کرد و ادامه داد: خط انتقال ۱۳۸ کیلومتری از سد سیازاخ به بیجار هم در حال انجام است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.