آقای کلامی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان آذربایجان شرقی بر ضرورت تقویت پستها و تجهیزات انتقال برق تاکید کرد و گفت: آذربایجان شرقی با وجود همه ظرفیتهای صنعتی در تامین برق با مشکل مواجه است.
وی با اشاره به مشکلات زیرساختی صنایع استان از جمله تامین برق و گاز گفت: در استان فقط ۵ پست توزیع برق برای صنایع داریم و اگر دولت اعتبار لازم برای ایجاد پست برق در شهرکهای صنعتی را بدهد تا حد زیادی مشکلات مرتفع خواهد شد.
آقای کلامی افزود: چندین مگاپروژه در بخشهای صنعت، کشاورزی و معدن و ۱۲ واحد تولیدی آماده بهره برداری داریم که با مشکل تامین برق برای این واحدها مواجهیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای بخش خصوصی در استان اظهار داشت: بخش خصوصی استان توانمند است و اسباب لازم برای رشد را دارد و برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد باید توجه ویژهای به بخش خصوصی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: سختگیری دستگاههای اجرایی در امور مربوط به بخش صنعت و تولید، ریسکپذیری مدیران دولتی و فعالان بخش خصوصی را کاهش میدهد در حالی که امروز با توجه به شرایط اقتصادی کشور نیاز به ریسکپذیری داریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی همچنین با انتقاد از عملکرد بانکهای خصوصی استان، خاطرنشان کرد: متاسفانه بانکهای خصوصی با برنامههای دولت و کارگروه تسهیل همراه نیستند که این مشکل باید در سطح ملی حل و فصل شود.
دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید هم در این جلسه گفت: حدود ۵۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در استان وجود دارد که برخی از آنها با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت اسمی فعالیت میکنند و نزدیک به ۹۶۰ طرح نیمه تمام سرمایه گذاری در این واحدها انجام شده است که سریعا باید تکمیل و وارد مدار تولید شوند.
آقای بیکزاده با اشاره به اینکه مشکل تامین زیرساختها که یک مشکل اساسی است و قبل از احداث واحد تولیدی باید حل شود، افزود: ساماندهی واحدهای تولیدی جزو اولویت هاست و شهرکهای صنعتی برای این که فعالیت کافی داشته باشند باید صندوق حمایت از صنایع کوچک و خرد در استان فعال شود.