سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه، آنفلوانزا می‌تواند شدید و در بعضی از مواقع کشنده باشد گفت: با تزریق واکسن این بیماری قابل پیشگیری است.

دکتر علی احمدی افزود: بین واکسن ایرانی و غیر ایرانی هیچ تفاوتی وجود ندارد و معمولاً دو هفته بعد از دریافت واکسن ایمنی کافی ایجاد می‌شود.

وی، بهترین زمان تزریق واکسن را آغاز فصل سرما دانست و افزود: کادر بهداشت درمان، زنان باردار، افراد بالای ۶۵ سال، افراد دارای بیماری زمینه‌ای تنفسی و تنگی نفس مزمن، افراد دارای نارسایی و بیماری مزمن قلبی، کلیه و کبد از جمله افراد واجد شرایط واکسن آنفلوانزا هستند.


بیشتر بخوانید


دکتر احمدی، افراد مبتلا به قند خون بالا (دیابت)، چاقی بسیار زیاد، افراد دارای بیماری‌های مزمن عصبی، سکته مغزی، ام اس، سندرم داون، افراد مبتلا به کم خونی داسی شکل، پزشکان و پرستاران، ساکنین آسایشگاه‌ها و کارکنان آن‌ها و کسانی که در محل کار یا منزل از سالمند یا فرد دچار ضعف ایمنی مراقبت می‌کنند را از دیگر افراد واجد شرایط دریافت واکسن آنفلوانزا برشمرد.

به گفته وی، کسانی که در سرای سالمندان یا معلولان زندگی می‌کنند، زنان باردار، کودکان در سنین پایین (بویژه کمتر از ۵ سال) نیز باید این واکسن را دریافت کنند.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه، افراد مبتلا به بیماری آنفلوانزا می‌توانند از یک روز قبل از شروع علایم تا ۵ الی ۷ روز بعد از آن سایر افراد را آلوده کنند و این مدت در کودکان طولانی است گفت: ترشحات تنفسی فرد بیمار، تماس با سطوح واشیای آلوده به ویروس و سپس دست زدن به دهان، بینی و چشم‌ها از راه‌های انتقال بیماری آنفلوانزا بشمار می‌رود.

دکتر احمدی گفت: چهار عامل مهم انتقال بیماری آنفلوانزا شامل: فضا‌های سرپوشیده با تهویه نامناسب و کافی- شلوغی و تجمع افراد- تماس نزدیک (فاصله کمتر از دو متر و دست دادن و روبوسی) و حضور فرد بیمار بدون ماسک در بین جمعیت می‌باشد.

وی از راه‌های پیشگیری از مهم‌ترین بیماری‌های تنفسی ویروسی این فصل به تزریق واکسن در افراد واجد شرایط، رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک در فضای بسته، حفظ فاصله دو متری با افراد دارای علایم، ماندن در خانه در صورت داشتن علایم، تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب، مصرف مایعات کافی، داشتن خواب کافی شبانه، پرهیز از استرس طولانی، داشتن فعالیت بدنی منظم ۳ بار در هفته، گرم نگه داشتن فضای خانه بویژه زمان خواب و غرغره کردن آب نمک اشاره داشت.

وی، علایم شایع بیماری‌های تنفسی ویروسی این فصل را شامل: آبریزش بینی، عطسه، تب و لرز، بدن درد، سردرد، گلودرد، گوش درد، ضعف و بحالی، بی اشتهایی و در برخی موارد تهوع و اسهال برشمرد و یادآور شد، از روی علایم ظاهری فرد نمی‌توان نوع ویروس را تشخیص داد، چون علایم کرونا، آنفلوانزا، و سایر ویروس‌های سرماخوردگی مشابه هستند.

دکتر احمدی تشنج، درد قفسه سینه، تنگس نفس، کم آبی شدید، تشدید بیماری زمینه‌ای را از علایم هشدار بیماری آنفلوانزا برشمرد.

وی برای درمان و کنترل آنفلوانزا پرهیز از مصرف آنتی بیوتیک در شروع بیماری‌های ویروسی را یک اصل برشمرد و افزود: بعد از هفته اول بیماری در صورت بروز عوارض میکروبی ممکن است با نظر پزشک تجویز شود.

دکتر احمدی مصرف مایعات کافی، داشتن خواب کافی، پرهیز از استرس را از عوامل موثر در بهبود بیماری برشمرد و یادآور شد، در زنان باردار، سالمندان، افراد دارای بیماری زمینه‌ای مزمن و افراد دارای نقص سیستم ایمنی در ۴۸ ساعت اول شروع علایم آنفلوانزا با نظر پزشک اسلتامیویر تجویز می‌شود این دارو برای کرونا و سایر ویروس‌های سرماخوردگی کاربرد ندارد.

وی اضافه کرد: آزیترومایسین و سایر آنتی بیوتیک‌ها نه تنها بر روی آنفلوانزا و کرونا اثر درمانی ندارد بلکه می‌توانند با عوارض جسمی ناخواسته نیز همراه باشند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در صورت ابتلا به بیمار یهای تنفسی توصیه می‌شود، از مصرف شوری و ترشی‌های محرک مانند خیارشور و سرکه، مصرف شیرینی، آجیل و غذا‌های چرب، مصرف نوشیدنی‌های محرک مغز و برهم زننده خواب در عصر و شب مانند قهوه، نسکافه و مصرف بیش از حد ادویه جات و غذا‌های گرم، تند مانند فلفل، دارچین، سیر و زنجبیل خودداری شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.