رئیس اداره مهندسی و حدنگاری اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون از ۹۰ هزار هکتار از ۲۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان نقشه برداری و به اداره ثبت برای صدور سند ارسال شده است.

سعید اسدی با اشاره به روند هویت‌گذاری اراضی کشاورزی، اظهار کرد: در ابتدا اراضی که قانون اصلاحات اراضی و منابع ملی روی آن‌ها اجرا شده و دارای تداخل هستند، شناسایی تداخل در دستور کار قرار می‌گیرد و مشکل ملی بودن یا مستثنیات بودن را حل می‌کنیم.

وی افزود: اختلافات در اراضی مورد تداخل با بررسی نقشه‌های هوایی، مستندات و بازدید محلی تعیین تکلیف می‌شود، این کار موجب تثبیت اراضی ملی و اراضی کشاورزی در مرحله اول می‌شود.

اسدی با بیان اینکه در حدنگاری اراضی کشاورزی نقشه‌های قطعات کشاورز از سوی شرکت‌های دارای رتبه برداشت می‌شود، اضافه کرد: در چهارمحال و بختیاری تاکنون ۹۰ هزار هکتار از ۲۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نقشه‌ها را برداشت و به اداره ثبت برای صدور سند ارسال شده است.


بیشتر بخوانید


وی با تاکید بر اینکه کمیسیون اصل ۹۰ برداشت نقشه اراضی کشاورزی را از سوی جهاد کشاورزی ممنوع کرده است، گفت: اداره ثبت متولی قانون کاداستر است و باید نقشه‌ها را نیز خود برداشت کند.

اسدی اظهار داشت: زمانی‌که اراضی کشاورزی سنددار شوند و مرز بین آن‌ها با اراضی ملی مشخص شود، کسی نمی‌تواند به اراضی ملی به‌ویژه در مناطق سخت گذر تجاوز کند، زیرا مردم حدود خود را می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه سند تک برگ کاداستر اراضی کشاورزی دارای موقعیت مکانی و جغرافیایی ثابت است، عنوان کرد: بنابراین تعرضی به اراضی ملی صورت نمی‌گیرد، سند‌های کشاورزی در گذشته مشاعی بودند، مثلا عنوان می‌شد یک حبه از ۷۲ حبه که موقعیت مکانی آن حبه مشخص نبود و مشکلاتی را ایجاد می‌کرد.

اسدی یادآور شد: در گذشته صاحب مزرعه حبه‌ها را کوچک می‌کرد و به‌فروش می‌رساند، مساحت و موقعیت جغرافیایی در سند مشخص نبود و پس از بررسی مشخص می‌شد که مساحت مدنظر را نخریده است، در سند‌های تک برگ کاداستر این مشکلات ایجاد نمی‌شود.

وی ادامه داد: صدور سند تگ برگ و هویت‌دار شدن اراضی کشاورزی از کلاهبرداری در خرید و فروش و زمین‌خواری جلوگیری می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.