محمد جواد افضلی امروز در نشست خبری خود با اشاره به اینکه منطقه ۹ یک منطقه در حال توسعه است، گفت: در برخی شهرکهای این منطقه هنوز کوچهها و معابری وجود دارد که خاکی هستند، اما در تلاش هستیم تا چهره محرومیت را از محلات این منطقه کم کنیم.
شهردار منطقه نه شیراز در این نشست از اجرای عملیات عمرانی در جهت رفع محرومیت زدایی در سه شهرک این منطقه خبر داد و گفت: در راستای رفع محرومیت زدایی در این منطقه مقرر شد تا در سه شهرک مهدی آباد، سامان و رضوان اجرای عملیات عمرانی لوله گذاری جهت دفع آبهای سطحی، آسفالت معابر و کوچهها و بهسازی و کانیو گذاری معابر با مبلغی بالغ بر ۳۳ میلیارد تومان در این سه شهرک انجام شود تا ضعف و محرومیت در این مناطق کم برخوردار کاهش یابد.
افضلی گفت: منطقه ۹ بالغ بر سه هزار هکتار محدوده دارد که علاوه بر این محدوده ۱۰ هزار هکتار حریم دارد و بودجه مصوبی که از سوی شورای شهر برای این منطقه اختصاص یافته است بالغ بر ۲۱۳ میلیارد تومان است.
او با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۹۸ پروژه عمرانی در این منطقه در دست اجراست، گفت: از این تعداد ۳۵ پروژه فعال است که با بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان سال به اتمام میرسد. همچنین ۱۱ پروژه دیگر در این منطقه در حال کلنگ زنی است.
افضلی همچنین با بیان اینکه یکی از چالشهای منطقه مربوط به محور کمربندی است گفت: باتوجه به اینکه موضوع تردد ایمن شهروندان در این محور بسیار حائز اهمیت بود، اجرای فاز اول کانالیزه کردن ورودی و خروجی شهرکها در دستور کار قرار گرفت.
شهردار منطقه نه گفت: یکی از سؤالات مورد طرح شهروندان این منطقه در خصوص سرمایه گذاری در پروژه رودخانه چنار راهدار است که با اقدامات انجام شده در این پروژه، اجرای عملیات تکمیلی و افتتاح فاز اول آن در دهه فجر انجام خواهد شد.
فضای سبز شهرداری منطقه ۹ از دیگر موضوعاتی بود که شهردار این منطقه به آن اشاره کرد و گفت: سرانه فضای سبز منطقه نه بالغ بر ۱۰ متر مربع برای هر نفر است و این در حالیست که سالانه مبلغ ۱۳ میلیارد تومان برای نگهداری فضای سبز این منطقه هزینه میشود.
افضلی همچنین در خصوص مراکز جمع آوری بازیافت این منطقه توضیح داد: باتوجه به اینکه مراکز جمع آوری ضایعات یکی از معضلات این منطقه است تعداد ۶۵ مرکز جمع آوری ضایعات در این منطقه وجود دارد که تاکنون ۳۵ مرکز ضایعات براساس بند بیست قانون ۵۵ شهرداریها پلمب شده است، اما متأسفانه به دلیل آماده نبودن سایت ۲۸ هکتاری مرکز جمع آوری بازیافت تعدادی از این مراکز نسبت به شکستن پلمب این مراکز اقدام کرده اند که برخورد قانونی با آنها صورت گرفته است.
علی اکبر سلطانی ناظر شورا در شهرداری منطقه نه در سخنانی گفت: مهمترین موضوع در شهر در مناطقی همچون منطقه ۹ شیراز رها سازی و عدم پیگیری مشکلات است و در پروژههایی همچون رودخانه چنار راهدار یا عملیات تکمیلی لوله گذاری فاضلاب قریب به ۱۰ سال است که این پروژهها بر زمین مانده و اتفاق جدی برای اتمام آنها رخ نداده است.
او با اشاره به اینکه در این منطقه رویکرد بر حل مسئله است نه حرکت نمایشی، گفت: هنوز در برخی محلات شهرکهای این منطقه معابر و کوچههایی وجود دارد که خاکی هستند و در هنگام قدم زدم در این معابر این احساس را داریم که در محلات روستایی در حال قدم زدن هستیم که این لایق مردم و شهرداری نیست.
سلطانی همچنین در پرسش در خصوص وضعیت منطقه در جذب حوزه درآمدی پاسخ داد: این منطقه به دلیل ضابطهای که وجود داشت از نظر درآمدی پروندههای زیادی داشته است و این درآمد مطلوب نبوده است و باتوجه به تغییر ضابطه منطقه به بیش از پنج پهنه و تغییر عوارض ۶۰ درصدی وضعیت درآمد روبه بهبود است.
او گفت: باتوجه به اینکه حجم کار در این منطقه بالا میباشد، اما ارزش ریالی آن پایین است. اما در نهایت درآمد منطقه در حال حاضر پایین است.
اتصال روستاها به شهر شیراز از دیگر موضوعاتی بود که سلطانی به آن اشاره کرد و گفت: براساس نظر کارشناسان، مسئولان استان و اعضای شهر شورا این اقدام نادرست و اشتباه است. چرا که از نظر خدماتی این توسعه، توسعهای نامتقارنی برای شهر ایجاد میکند؛ لذا الحاق هیچ روستاها به شهر در دستور کار شورا و استانداری نخواهد بود.
رفع مسائل و ایمن سازی محور کمربندی تا پایان امسال توسط شهرداری و ایجاد دسترسی ویژه و سهل الوصول از محور کمربندی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) از دیگر موضوعاتی بود که ناظر شورا در منطقه ۹ به آن اشاره کرد.