بهرام عین اللهی گفت: دستاورد مهم ما در سال های بعد از انقلاب در بخش سلامت بوده است. ما برای کمترین کارها مجبور به اعزام بیمار به خارج از کشور در دوران ستم شاهی بودیم. با وجود وابستگی به کشورهای آمریکا و اروپایی پیشرفت زیادی در این حوزه نداشتیم و کشوری وابسته با انواع بیماریها مثل فلج اطفال و بیماریهای واگیردار بودیم.
وی ادامه داد: در نشستی که یک ماه پیش در قاهره داشتیم، ایران در تمام شاخصهای سلامت با فاصله از کشورهای دیگر در سطح منطقه جلو بود و تنها در شاخص سیگار عقب بودیم که ۱۳ درصد مرگ و میرمان ناشی از سیگار است. ارزانی سیگار و در دسترس بودن آن باعث شده وضعیت خوبی نداشته باشیم.
وزیر بهداشت اولین شاخص پیشرفت در حوزه درمان را ورود تفکر بسیجی به این عرصه دانست و گفت: افرادی مثل کاظمی آشتیانی با تفکر بسیجی نقطه قوت ما بودند و نیروهای کارآمد دیگری در این حوزه با این تفکر داریم. بزرگترین نقطه عطفمان در دفاع مقدس در حوزه درمان بود. شاید در تاریخ تمام رزمهایی که در دنیا شده، بی نظیر بود، این که افراد در نزدیک ترین فاصله با خط مقدم به رزمنده مجروح خدمات پزشکی می دادند. در آمریکا و ویتنام فقط بحث انتقال مجروح را انجام می دادند. ما پست امداد و اورژانس و بیمارستانهای صحرایی ویژه داشتیم و این بسیار حائز اهمیت بوده است. همچنین در بحث تهاجم شیمیایی ما هیچ تجربهای در درمان بیماران شیمیایی نداشتیم اما چطور شد که امروز در درمان ضایعات آسیبهای شیمیایی مرجع شدهایم؟
عین اللهی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این سیل پیشرفت حوزه سلامت در سپاه شتاب چند برابری نسبت به سایر قسمتها پیدا کرده است و شاهد مراکز پیشرفته در این ارگان هستیم.
وی در بحث کرونا اظهار کرد: در این جا هم نقش بسیج و نیروهای سپاه مشخص است و همه وارد کار شدند. در بحث درمان با وجود این که درمان مطمئن در بدو کار نداشتیم اما مراکز مربوط به سپاه نقش اول را در این زمینه داشتند.
او اظهار داشت: از اول کرونا تا شروع به کار دولت سیزدهم فقط ۱۸ میلیون واکسن تزریق شده بود، امروزه ۱۵۵ میلیون واکسن تزریق شده است. از ابتدای کرونا تا آذر سال گذشته ۱۲۲ هزار نفر فوت کردند اما از آذر ۱۴۰۰ تا امروز فقط ۱۴ هزار نفر فوت کردهاند.
وزیر بهداشت و درمان تصریح کرد: ما یک مرکز تولید واکسن برکت و پنج مرکز دیگر اضافه کردیم و به ویژه بیمارستان بقیه الله و سپاه وارد بحث تولید واکسن نورا از بهترین واکسنها شد. این اطمینان را امروز داریم که هر ویروسی وارد کشور شود قادر به مقابله با آن هستیم. در مدیترانه شرقی فقط ایران است که دانش تولید واکسن دارد. در کنگره اخیر قاهره، ایران موفق ترین کشور در کنترل کرونا بود و سه ماه است که آمارمان زیر ۱۰ نفر است در حالی که امروز چین بخواهید بروید ۱۰ روز قرنطینه میکنند و در آمریکا مرگ و میر بالای صد نفر هنوز وجود دارد.
وی گفت: امروز اعزام نیرو و خدمات به مناطق محروم از برنامههای وزارت بهداشت است. وقتی خدمتی به مناطق محروم می کنید، امنیت هم ایجاد میکند و این باید استراتژی سپاه بماند، به ویژه در جاهایی که امنیت پایین است می توان با افزایش سلامت در آن مناطق، امنیت را کنترل کرد.
وزیر بهداشت و درمان به نیاز کشور در بحث دانش بنیانها پرداخت و گفت: بسیاری از نیازهای ما در این حوزه است. ما در دارو هنوز اطمینان لازم را نداریم و پیشنهاد میکنم سپاه وارد تولید دارو شود. برخی هلدینگها انگیزه کار و تولید ندارند و آماده فروش هستند. بحث دفاع زیستی، دارو مواد شیمیایی مسائل مهمی هستند، اگر وارد شوید خیلی از تهدیدات مثل نبود سرنگ و سوزن و غیره که همچنان وجود دارد، کاهش می یابد. امیدواریم در حوزه سلامت علاوه بر موضوع ساخت بیمارستان به بحث تولید دارو و بایوتروریسم و ساخت آزمایشگاه های پیشرفته هم اهمیت دهیم.