خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر گفت: توسعه ترانزیت کالا از بنادر این استان بویژه گمرک بندر دیر بیشتر با هدف بهرهگیری از فرصت برگزاری جام جهانی قطر در دستور کار قرار گرفت اما باعث شد تا رشد و توسعه این گمرک شتاب گیرد.
وی ادامه داد: برطرف کردن برخی از کاستیهای گمرک دیر از جمله تامین دستگاه ایکس ری و استقرار سگهای مواد یاب سبب شد تا این بندر به عنوان گمرکی بطور کامل صادراتی مطرح شود و اکنون این موقعیت ایجاد شده است تا گمرک های استان بوشهر برای کشورهای اوراسیا و ترکیه بیشتر شناخته شوند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر با اشاره به صدور مجوزهای ترانزیتی جدید برای گمرک بندرهای دیر و کنگان در سال جاری گفت: هر چند بنادر استان بوشهر از سال ۹۶ به عنوان بنادر صادراتی شناخته شدهاند اما ایجاد برخی از زیر ساخت ها و استفاده از ظرفیت جام جهانی سبب شد تا به عنوان بنادری کامل صادراتی مورد توجه قرار گیرند.
گزدرازی توضیح داد: ظرفیت ترانزیت از گمرک ها بسته به میزان عرضه و تقاضا است و در همین مدت کوتاه آغاز ترانزیت از گمرک بندر دیر بخوبی مورد استفاده ترکیه برای صادرات از این مبدا قرار گرفت و چند محموله ون و دیگر ماشینآلات از این گمرک به قطر صادر شد.
وی با بیان اینکه گمرک دیر تنها حدود ۱۰۰ مایل با کشور قطر فاصله دارد و هاب این کشور است، تاکید کرد: برای بهرهگیری بهینه از این موقعیت باید زیرساختهای مورد نیاز تامین تا توان رقابت با دیگر بنادر استانهای همجوار فراهم شود.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و قطر افزود: مطالعات طرح توسعه بنادر استان بوشهر انجام شده است، بخشی از اسکله گمرک بندر دیر هنوز آسفالت نیست و تنها ۳۰۰ متر اسکله دارد که توسعه این بخش ضروری و برای افزایش سرعت صادرات نیازمند ایجاد رمپهای جدید است.
وی با بیان اینکه توسعه ترانزیت کالا از بنادر بوشهر رونق اقتصادی را برای این استان به همراه دارد، گفت: تغییر نوع نگاه به بنادر بوشهر از تجاری به صادراتی فرصت ارزآوری و اشتغالزایی را برای گمرک های این استان ایجاد میکند.
گزدرازی با اشاره به فراهم شدن امکان صادرات از بندر کنگان از هفته گذشته، عنوان کرد: گمرک کنگان در مجاورت بندر دیر به عنوان پشتوانه این گمرک میتواند برای ترانزیت و صادرات کالا مورد استقبال قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی بوشهر اظهار کرد: گمرک کنگان اکنون در ابتدای راه است و با توجه به ظرفیتی که دارد باید توسعه و ارتقا یابد.
این موضوع فرا کارشناسی شده است، نه کارشناصی شده.