مرادی گفت: پیش نویس دستورالعمل راهپیمایی و تجمعات که در وزارت کشور تهیه شده است را به خانه احزاب ارائه می‌دهیم.

عبدالله مرادی دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی روز دوشنبه در نشست خبری با اشاره به آغاز هشتمین دوره فعالیت خانه احزاب گفت: نشست خوبی در هشتمین دور فعالیت این خانه میان وزارت کشور، معاونت سیاسی و مدیرکل دفتر سیاسی وزارت کشور و خانه احزاب برگزار شد.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی افزود: رویکرد دولت از نشاط سیاسی در این نشست تبیین شد و احزاب و گروه‌ها مسایل و فعالیت‌های حزبی خود را بیان کردند.

مرادی، خانه احزاب ایران را یکی از مهمترین نهاد‌های سیاسی در جامعه مدنی دانست و گفت: پیش نویس دستورالعمل راهپیمایی و تجمعات که در وزارت کشور تهیه شده است را به خانه احزاب ارائه می‌دهیم تا به عنوان بازوی مشورتی موضوع را بررسی کند تا نهادینه کردن حق اعتراض را با استفاده از یک نهاد سیاسی صنفی جلو ببریم و از ظرفیت خانه احزاب نیز استفاده کنیم.

وی بیان کرد: مبانی قانونی برگزاری تجمعات در قانون اساسی پیش بینی شده است، اما برای آن دستورالعمل اجرایی وجود نداشت تا مشخص شود این فرایند به کدام مسئول باید واگذار شود که در نهایت این دستورالعمل تهیه شد.

مرادی با بیان مصوبات نهمین نشست کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: این نشست با حضور اعضا برگزار شد و دستور کار‌های متعددی مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ از جمله اینکه مجمع عمومی حزب اراده ملت تایید شد و این حزب می‌تواند فرایند‌های خود را قانونی ادامه دهد.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت‌های احزاب و گروه‌های سیاسی با اشاره به دستور کار دیگر اظهار داشت: اعضای کمیسیون ماده ۱۰ با درخواست تأسیس حزب جمعیت مطالبه گران عدالتخواه در استان سمنان با اصلاحاتی در اساس‌نامه و مرام‌نامه و اصلاح اندکی در اسم (جمعیت مطالبه گران عدالتخواه انقلاب اسلامی) موافقت کردند.

وی گفت: فعالیت جبهه‌های سیاسی در کشور طبق قانون با عضویت احزاب قانونی و اطلاع رسانی به کمیسیون ماده ۱۰ تشکیل می‌شود که در جمع بندی به این نتیجه رسیدیم کمیسیون ماده ۱۰ به موضوع استفاده از عناوین و اسامی مشابه و احزابی که از طرف آن‌ها در جبهه‌های سیاسی بیانیه صادر می‌شود، ورود کرده و گزارش ارائه دهد.

مرادی ادامه داد: در این نشست تأ‌کید شد، احزاب و گروه‌های سیاسی در زمان مقرر با حدنصاب مجمع عمومی خود را برگزار کنند و وزارت کشور هم برای کمک و ارائه تجهیزات در برگزاری مجمع عمومی آمادگی کامل دارد.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ در پاسخ به سوالی مبنی بر گلایه برخی احزاب در برگزاری مجمع عمومی دست کم با حدود ۳۰۰ نفر از اعضا، گفت: طبق اساسنامه برگزاری مجمع با نصف اعضا به علاوه یک، رسمیت می‌یابد و در اساسنامه پیش بینی شده مجمع با ۵۰ درصد به اضافه یک عضو برگزار شود.

وی افزود: اگر چنین نشد، حزب باید مجمع دوم برگزار کند که کمیسیون مصوب کرد در جلسه مجمع دوم با تعداد حداقل ۳۰۰ نفر برگزار شود و حداقل شرط اولیه را که احراز کردند، در دوره بعد تداوم دهند. یعنی اگر حزبی هزار عضو دارد و در نخستین مجمع عمومی ۵۰۰ به اضافه یک نفر شرکت نداشتند، مجمع دوم باید برگزار شود و در مجمع دوم دست کم ۳۰۰ نفر باید حضور داشته باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۵ ۰۷ آذر ۱۴۰۱
بله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۰۷ آذر ۱۴۰۱
هر آدمی خودش یه حزبه
آخرین اخبار