فرشید محبی، مدیرعامل اتحادیه چایکاران غنچههای طلایی شمال کشور گفت: تمدید مهلت ۱۰ روزه خرید تضمینی برگ سبز چای در آبان ۱۴۰۱ که دغدغه بسیاری از چایکاران بود، موجبات مرتفع شدن مشکلات و رضایتمندی آنها شد.
او برنامه ریزی و اقدامات به موقع وزارت جهاد کشاورزی و سازمان چای کشور در تولید و خرید تضمینی برگ سبز چای را در راستای تأمین اشتغال پایدار و افزایش تولید محصولات کیفی و دستیابی به امنیت غذایی کشور موثر و قابل تقدیر دانست.
به گفته این عضو تشکلهای چایکاران شمال، عملکرد سازمان چای در رشد و توسعه بخش به باغی و به زراعی باغات چای و نظارت و اجرای دقیق خرید تضمینی برگ سبز چای از چایکاران در سال زراعی جاری مثبت و موثر بوده است.
محبی تصریح کرد: امید است با توجه به اهمیت صنعت کشاورزی و حساسیت امنیت غذایی و آثار آن بر زندگی روزمره مردم، اهتمام و اراده جدی سطوح مختلف مدیریتی وزارتخانه موجبات بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزی علی الخصوص چایکاران شود.
هادی امیدی یکی دیگر از مدیران عامل اتحادیه چایکاران کشور هم با اشاره به پایان برداشت برگ سبز چای و خرید تضمینی آن گفت: چایکاران استانهای گیلان و مازندران توانستند با برداشت بیش از ۱۱۶ هزار تن برگ سبز چای موجب تولید بیش از ۲۶ هزار تن چای خشک در کشور شوند.
او ضمن تقدیر و تشکر از حمایتهای وزارتخانه و سازمان چای در تولید و انجام خرید تضمینی برگ سبز چای اظهار امیدواری کرد: ادامه این روند مطلوب باعث ایجاد انگیزه در بین چایکاران و تولیدکنندگان و افزایش کمی و کیفی چای ایرانی در سالهای پیش رو شود.
بیشتر بخوانید
برداشت برگ سبز چای هر سال از اول اردیبهشت تا ۳۰ مهر ماه در ۳ مرحله بهاره، تابستانه و پاییزه انجام میشود.
حدود ۶۰ هزار خانوار چایکار در ۲۵ هزار هکتار باغ چای شمال کشور به تولید و پرورش این محصول اشتغال دارند.
۹۰ درصد باغهای چای کشور در استان گیلان و ۱۰ درصد دیگر در استان مازندران قرار دارد.