هرچند در هر شرایطی تشخیص و درمان بیماری بر اساس یک ویزیت دقیق بر عهده پزشک است؛ اما بر اساس برخی علائم میتوانیم متوجه کمبود برخی ویتامینها در بدن شویم و تامینشان کنیم.
ریزش مو:
کمبود ویتامینهای B۲، B۵، بیوتین، روی و ویتامین D
خشکی موها:
کمبود A و E، امگا ۳، پروتئین، سلنیوم و بیوتین
شوره زدن موها:
کمبود سلنیوم، امگا ۳ و ویتامین A
کاهش قدرت دید:
کمبود ویتامین A
قرمزی مداوم مویرگهای چشم:
کمبود ویتامین C
پوستهریزی در اطراف پلک:
کمبود آهن
افسردگی:
کمبود ویتامینهای B۱، B۵ و بیوتین
دمانس یا زوال عقل:
کمبود B۱، B۳، B۱۲، اسیدفولیک و امگا ۳
تحریکپذیری و زودرنجی:
کمبود ویتامینهای B۱، B۵ و B۶
بیخوابی:
کمبود ویتامینهای B۳، B۵، B۶ و D
سرگیجه:
کمبود ویتامینهای B۲ و B۶
خون ریزی لثه:
کمبود ویتامین C و اسیدفولیک
بههم چسبیدن دندانها:
کمبود ویتامین D و ویتامین K
گلودرد:
کمبود ویتامینهای B۳، B۱۲، اسیدفولیک و کلسیم
آفت دهانی:
کمبود ویتامین B۲
ضعیف شدن مینای دندان:
کمبود ویتامینهای A، K، D و کلسیم
التهاب زبان:
کمبود ویتامینهای B۲، B۳ و اسیدفولیک
جوشهای پشت بازو:
کمبود ویتامین A
پوستهریزی و خشکی پوست:
کمبود ویتامینهای A و E
خون ریزی بیعلت از بینی:
کمبود ویتامین C
کبودی مداوم پوست:
کمبود ویتامین C
جوش زدن در دوران عادت ماهانه:
کمبود ویتامین B۶
التهاب پوست:
کمبود ویتامینهای B۲، B۳ و بیوتین
قاشقی شدن ناخنها:
کمبود ویتامین B۱۲ و آهن
ظهور خطوط سفید روی ناخن:
کمبود کلسیم و روی
پوستهریزی اطراف ناخن:
کمبود آهن و بیوتین
شکنندگی ناخنها:
کمبود کلسیم و منیزیم
چند شاخه شدن پوست اطراف ناخن:
کمبود پروتئین
گرفتگی عضلانی:
کمبود منیزیم و ویتامینهای B۱، B۲ و B۶
تورم مفاصل:
کمبود ویتامینهای B۱، B۶ و پروتئین
قفل شدن ناگهانی مفاصل:
کمبود منگنز
پوکی استخوان:
کمبود کلسیم و ویتامین D
سیاهی و پفآلودگی زیر چشم:
کمبود آب در بدن، تحمل نکردن برخی مواد غذایی مانند لاکتوز لبنیات و حساسیت
کدام ویتامینها را از کدام منابع غذایی دریافت کنیم؟
منابع ویتامینهای گروه B: سبزیجات برگ سبز تیره، غلات و حبوبات
منابع ویتامین B۱۲: گوشتها، لبنیات و تخممرغ
منابع ویتامین C: پیاز، فلفل، مرکبات و گوجهفرنگی
منابع ویتامین D: آفتاب، قارچ، تخممرغ، ماهیهای چرب و لبنیات
منابع کلسیم و ویتامین K: انواع لبنیات، کلم بروکلی و اسفناج
منابع روی: انواع گوشتها، حبوبات و غلات
منابع منیزیم: مغزها و دانههای خام، ماهی، حبوبات، ماست، موز
منابع منگنز: بادام، کدوتنبل، اسفناج، ماست، انجیر، موز
منابع پیشساز ویتامین A: کره، خوراکیهای نارنجی و زردرنگ مانند هویج و زردآلو
منابع اسیدفولیک: سبزیهای برگ سبز تیره، مرکبات، غلات سبوسدار و حبوبات
منابع بیوتین: تخممرغ، بادام، غلات سبوسدار، اسفناج، قارچ، شیر و گوشت
فراموش نکنید تأمین ویتامین بدن به معنای پیشگیری است و در صورت بروز مشکلات جدی، راه درمان محسوب نمیشود.