دولت و مخالفان ونزوئلا از سازمان ملل خواسته اند صندوقی را برای میلیاردها دلار دارایی نگهداری شده این کشور در بانکهای خارجی در نظر بگیرد که به صورت تدریجی برای مقابله با بحران بشردوستانه در این کشور نفت خیز آزاد کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، منابع آگاه ماه گذشته در گفتگو با خبرگزاری رویترز اعلام کردند وجوه مسدود شده بیش از ۳ میلیارد دلار است. این پول که در حسابهای متعلق به ونزوئلا در خارج از این کشور نگهداری میشد به دنبال تشدید تحریمهای آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ که با هدف تحت فشار قرار دادن نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در نحوه برگزاری انتخابات صورت گرفت، توسط بانکهای آمریکایی و اروپایی مسدود شد. گفتگوها میان دولت مادورو و مخالفان سیاسی وی به دنبال گذشت بیش از یک سال وقفه روز شنبه در مکزیکوسیتی ازسرگرفته شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از این گفتگوها به عنوان گام مهمی در جهت احیای دموکراسی برای ونزوئلاییها استقبال کرد و در توئیتی نوشت: نگاه ما به دو طرف برای دستیابی به توافقات پایدار است که راه را برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سال ۲۰۲۴ فراهم میکند.
مادورو نیز با انتشار پستی در توئیتر اعلام کرد: ما همواره برای گفتگوها با همه جامعه ونزوئلا تلاش خواهیم کرد و به برداشتن گامهای مهم برای رفاه تامین رفاه کشورمان ادامه خواهیم داد.
خورخه رودریگز، رئیس کنگره از حزب حاکم سوسیالیست متحد ونزوئلا نمایندگی هیئت دولت و جراردو بلاید، سیاستمدار نمایندگی مخالفان را در این گفتگوها بر عهده داشتند. مادورو گفته بود هدف گفتگوها بازپس گیری منابع «ربوده شده» برای سرمایه گذاری عمومی است و پس از آن شاهد خواهیم بود که چه موضوعات دیگری میتواند مورد بحث قرار گیرد.
قرار است این وجوه به ثبات شبکه برق کشور، ارتقاء زیرساخت آموزشی و مقابله با پیامدهای سیلاب و بارشهای شدید امسال کمک کند. این بخشی از یک دستورکار گسترده است که تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا، شرایط انتخابات ریاست جمهوری بعدی و وضعیت صدها زندانی سیاسی را دربر میگیرد – اگرچه این مسائل در این دور از گفتگوها مورد بحث قرار نخواهد گرفت. اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد این توافق الگویی را برای چگونگی تضمین پیشرفت بیشتر فراهم خواهد کرد.
بنا بر ارزیابی سازمان ملل در سال جاری، بیش از ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار ونزوئلایی کشورشان را ترک کرده اند و در شرایطی که ونزوئلا با نرخ بالای تورم، کمبود مواد غذایی و دارو دست و پنجه نرم میکند بسیاری از شهروندان این کشور به دیگر کشورهای آمریکای لاتین یا آمریکا مهاجرت کرده اند. اطلاعات سازمان ملل نشان میدهد بیش از نیمی از مهاجران ونزوئلایی به سه وعده غذای روزانه دسترسی ندارند.
نتایج نظرسنجی دانشگاههای ونزوئلا نشان میدهد نزدیک به ۷۸ درصد جمعیت این کشور نگران کمبود مواد غذایی هستند. این رقم در سال ۲۰۲۱، ۸۸ درصد اعلام شده بود.