فرشاد فتاحی معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به اینکه پناهگاه حیات وحش قراویز زیستگاه اصلی آهوی ایرانی محسوب میشود، گفت : در این منطقه که حدود ۳۶۰۰ هکتار وسعت دارد، بالغ بر ۲۵۰۰ راس آهو زندگی میکنند.
وی ادامه داد: علاوه بر آهو، در این منطقه روباه، شغال، گرگ، کفتار و... زندگی میکند. به علاوه احتمال وجود پلنگ هم هست که البته تاکنون مشاهده مستقیم نشده است.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه مسئله اصلی که در منطقه قراویز وجود دارد را چرای بیش از ظرفیت دامهای اهلی کشاورزان و عشایر منطقه در این پناهگاه حیات وحش اعلام کرد که باعث شده بیش از "ظرفیت بُرد" این زیستگاه باشد که همین امر علوفه و غذای در دسترس آهوان منطقه را محدود کرده است.
فتاحی یادآور شد: از سوی دیگر به دلیل شرایط خشکسالی که طی یکی دو سال اخیر با آن مواجه بودیم، رویش علوفه کاهش یافته است.
وی از پیامدهای این وضعیت یاد کرد که گاهی باعث میشود آهوان برای دسترسی به غذا به ناچار به مزارع مناطق اطراف صدمه بزنند و خاطرنشان کرد: البته محیط زیست توزیع علوفه را در این منطقه انجام داده است.
معاون محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه ادامه این وضعیت میتواند به حیات وحش منطقه قراویز آسیب بزند، تاکید کرد: این در حالیست که قراویز بواسطه وجود این تعداد آهو در یک منطقه و حتی وجود سایر گونههای حیات وحش، میتواند یک جاذبه گردشگری بسیار قابل توجه باشد.
فتاحی به بیان پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت منطقه قروایز از نظر پوشش گیاهی پرداخت و افزود: یک پیشنهاد ما کاهش پروانه چرا در این منطقه و یا احیای مراتع قراویز است که باید با همکاری منابع طبیعی انجام شود.
وی ادامه داد: پیشنهاد دیگر ما زندهگیری تعدادی از آهوان منطقه و انتقال آنها به مناطق دیگری از جمله منطقه زله زرد است که میتواند زیستگاه مناسبی برای آهوان باشد.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه پرداخت خسارت به مردم منطقه که به دلیل حضور آهوان مزارع آنها آسیب دیده، خرید و یا حتی اجاره اراضی اطراف منطقه را نیز از دیگر پیشنهادات اعلام کرد که البته با محدودیت اعتبارات مواجه است .