سید احسان مصطفوی مدیر عامل کارخانه نوآفرینی زنجیره ارزش زعفران و انبار سپرده کالایی بورس زعفران تربتحیدریه در این مراسم گفت: بانک ژن زعفران با هدف انجام کارهای مطالعاتی در پیوند با ساختار ژنتیکی زعفران ایجاد شده است.
او با بیان اینکه تاکنون در هیچ کشوری چنین بانکی ایجاد نشده است، افزود: هدف از ایجاد این بانک تحقیقاتی رسیدن به یک گونه خاص زعفران است تا با نام برند "زعفران ایرانی" در سازمان خواروبار جهانی به ثبت برسد.
مدیر عامل کارخانه نوآفرینی زنجیره ارزش زعفران ادامه داد: همچنین به دنبال آن هستیم با انجام دستکاریهای ژنتیکی زعفرانی تولید شود که تنها در محیط جغرافیایی ایران به عمل آید و پیاز آن در هیچ اقلیمی خارج از ایران، رشد نکند.
مصطفوی بیان کرد: در این بانک ژن، پیاز زعفران از ۵۶ اقلیم مختلف ایران جمعآوری شده و به زودی پیاز زعفران از ۱۰ کشور تولیدکننده زعفران نیز، به این پژوهشگاه منتقل خواهد شد.
این کارآفرین حوزه زعفران افزود: بانک ژن زعفران با صرف ۲ میلیارد تومان اعتبار در زمینی به مساحت سه هکتار دایر شده است و بزودی در ۲ هکتار دیگر فعالیتهای پژوهشی گسترش خواهد یافت.