تحقیقات جدید نشان میدهد تودههای خوش خیم موجب سرطان نمیشوند، اما وجود آنها ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند.
به نقل از هلث دی نیوز،محققان اسپانیایی گزارش دادند زنانی که دارای شرایط خوش خیم سینه مانند کیست و فیبرنوما هستند، تقریباً دو برابر با احتمال ابتلا به سرطان سینه در ۲۰ سال آینده روبرو هستند.
مارتا رومن، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان دلمار بارسلونا، میگوید: یافتههای جدید باید زنان دارای ضایعات خوش خیم سینه را برای شرکت در برنامههای غربالگری سرطان تشویق کند، زیرا در معرض خطر بیشتری قرار دارند و ممکن است از درجه بالاتری از تشخیص زودرس سرطان سینه بهرهمند شوند.
انجمن سرطان آمریکا پیشنهاد میکند که زنان بین ۴۵ تا ۵۴ سال هر سال ماموگرافی انجام دهند. پس از آن، زنان مسنتر میتوانند یک سال در میان غربالگری سالانه را ادامه دهند.
رومن گفت: ضایعات خوش خیم سینه ممکن است عوامل خطر سرطان سینه باشند.این ضایعههای خوشخیم در طول زمان به سرطان سینه تبدیل نمیشوند، بلکه آنها نشانگر افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه در آینده هستند.
این احتمال در اثر افزایش بافت سینه و سلولهای خاصی در سینه ایجاد میشود و هر چه بافت و سلول بیشتر باشد، احتمال ایجاد ناهنجاریهایی که ممکن است بعداً به سرطان تبدیل شوند، بیشتر میشود.