علی سلاجقه گفت: پدیده تغییر اقلیم، به دلیل افزایش گازهای گلخانهای است که مانند پتو دور کره زمین را میگیرد و اجازه خروج گرما را نمیدهد.
وی افزود: چین آمریکا و هند بیش از ۸۰ درصد گازهای گلخانهای را تولید میکنند و ایران جز ۱۰ کشور اول تولید گاز گلخانهای در دنیا است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عضو کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل هستیم، اما در معاهده پاریس تعهدی نداریم، در این معاهده ۳ کشور اصلی که نقش اساسی در تخریب کره زمین را داشته و توسعه یافته شده اند به کشورهایی که وابسته به سوخت فسیلی هستند میگویند برداشتها را متوقف کنند، تروریسم محیط زیست یعنی تحریمهای ظالمانه بر علیه ایران میکنند، اما در تعهدات محیط زیستی انتظار همکاری حداکثری را دارند، این در حالی است که به دلیل کمبود سوخت در اروپا، مردم از ذغال سنگ و چوب استفاده میکنند.
وی گفت: با توجه به قانون هوای پاک، در راستای کاهش صنایع آلاینده، حمل و نقل و زیرساختها، ۱۷۶ تکلیف و ۱۳ آیین نامه را برای ۲۳ دستگاه مشخص کردیم.
سلاجقه گفت: دستگاههای اجرایی کشور همانطور که طبیعت را تخریب می کنند باید برای احیای آن هم هزینه کنند، پیش بینی می شود برای کاهش گازهای گلخانهای در بودجهی سال ۱۴۰۲ بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از درآمد دستگاهها بودجه اختصاص داده شود.
وی افزود: با ورود به فرودگاه قاهره مشاهده کردم که این کشور منشا گرد و غبار است که به سمت ایران حرکت میکند، در جلسهای قرار شد که نشستهایی با کشور مصر برای جلوگیری از گرد و غبار منطقهای داشته باشیم.
سلاجقه در مورد بررسی ناسا از وجود گاز متان در آسمان جنوب تهران گفت: اگر بگوییم وجود ندارد اشتباه است، چون انباشت زباله مشکلاتی را به وجود میآورد، اما این صحبتهای ناسا هم اشتباه است، در نهایت باید به وضعیت مجتمع آرادکوه رسیدگی شود.
وی افزود: وزارت نفت کهاب را در مخازن اجرا کرده، اما اعتبار این طرح برای سوخت گیری انجام نشده است.
این مقام مسئول گفت: در ستاد هوای پاک که با ریاست وزیر کشور برگزار میشود، سازمان محیط زیست به عنوان ناظر گزارش کار میدهد، در سال جدید مازوت سوزی، ۲۷ درصد مازوت سوزی کمتر انجام شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در استانهای شمالی برای ساخت تصفیه خانهها هزینه شده حتی از بانکهای جهانی پولهای زیادی هزینه شده، اما در عمل کاری انجام نشده است، باید یک تحقیق و تفحصی انجام شود تا حق مردم استانهای شمالی ضایع نشود، فاجعه کوه پسماند سراوان در رشت نباید تکرار شود.
به گفتهی سلاجقه، پس از چند سال نمایشگاه بین المللی محیط زیست با شعار سال برگزار میشود در این نمایشگاه که از ۲۹ آبان تا ۲ آذر برگزار میشود، ۷۴ شرکت و غرفه مشارکت میکنند.