سجاد حسینی نسب مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمان از اتمام اجرای عملیات واکسیناسیون جمعیت دام سبک استان علیه بیماری تب مالت (بروسلوز) به صورت کاملاً رایگان خبر داد.
وی با اعلام اینکه اجرای این عملیاتها از ابتدای فروردین ماه سالجاری بصورت رایگان در شانزده شهرستان استان کرمان آغاز و تا اواسط آبان ماه ادامه داشت، افزود: در راستای پیشگیری و کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام (بیماریهای واگیر دامی) و همچنین به منظور ایمنسازی جمعیت دامی استان، بیش از ۶۴۰ هزار راس دام سبک (بره و بزغاله) استان علیه بیماری تب مالت از ابتدای سالجاری تحت پوشش عملیات ایمن سازی قرار گرفتند.
وی از مهمترین علایم بیماری تب مالت در دامها را سقط جنین عنوان کرد و افزود: از آنجا که یکی از راههای انتقال این بیماری به انسان تماس با جفت و جنین سقط شده دام مبتلا (ترشحات سقطی) میباشد بنابراین لازم است دامداران با رعایت نکات بهداشتی و همچنین استفاده از لباس کار مناسب از ابتلا به این بیماری خود را مصون کنند.
این مقام مسئول اشاره کرد: کنترل این بیماری در انسان نیازمند کنترل و پیشگیری در دام هاست، مراقبت فعال و غیر فعال بیماری و واکسیناسیون سراسری دامهای سبک و سنگین، در راستای مبارزه و پیشگیری از بیماری مذکور میباشد.
وی در مورد راههای انتقال بیماری به انسان افزود: مصرف شیرخام و فرآوردههای لبنی آلوده، گوشت و مغز استخوان نیمه پخته، تماس مستقیم با بافت های حیوان آلوده نظیر خون، گوشت، ترشحات رحمی و ترشحات مخاطی، انتقال تنفسی از عوامل انتقال دهنده این بیماری به انسان میباشد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: فرو رفتن سر سوزن سرنگ حاوی واکسنهای حیوانی به دست انسان در دامپزشکی و آزمایشگاهها و انتقال شخص به شخص از طریق اهدای عضو یا خون از راههای دیگر انتقال بیماری هستند.
حسینی نسب با بیان اینکه تبمالت یکی از مهمترین بیماریهای زئونوز باکتریایی (مشترک بین انسان و دام) است که به عنوان یک تهدید بالقوه بهداشتی محسوب میشود، اعلام کرد: با انجام برنامههای جهادی دامپزشکی در راستای تحقق شعار سال " تولید، دانش بنیان، اشتغال افرین"گامهای موثر برداشته شده است.
حسینی نسب در پایان با بیان اینکه این بیماری بیشتر در مناطقی شیوع پیدا میکند که مسائل بهداشتی به دقت مراعات نمیشود و یا تبادل دام به صورت غیر مجاز وجود دارد، به شهروندان توصیه نمود که با توجه به احتمال انتقال تب مالت از طریق فرآوردههای لبنی محلی آلوده، از فراوردههای لبنی پاستوریزه استفاده نموده و از مصرف شیرخام و سایر فراوردههای لبنی غیرپاستوریزه مانند خامه، سر شیر، آغوز، بستنی و پنیر نرم تازه خودداری کنند.