شهرستان بابل ۱۹۰ تالاب و آب بندان دارد اما سهم گردشگری آبی از این بستر خدادادی تقریبا هیچ است.

شهرستان بابل با ۱۹۰ تالاب و آب بندان به شهر تالاب‌ها مشهور است، شهری که ظرفیت‌های بکرِ خدادادی فراوانی برای جذب گردشگر و رونق اقتصادی دارد، ولی بهره‌برداری نکردن از این ظرفیت اقتصادی سبب شد تا این حوزه مهم درآمدی مغفول بماند.

در گردشگری آبی، گردشگران باهدف ورزش، سرگرمی یا تفریح راهی یک مقصد آبی می‌شوند و گاهی هم به دیدن پرنده‌هایی می‌روند که برای زمستان گذرانی به تالاب‌ها می‌آیند.

کارشناسان معتقدند اگر گردشگری آبی به درستی فعال شود، به معیشت جامعه محلی و آینده اقتصادی کشور کمک شایانی خواهد کرد.

سهم پرنده نگری در تالاب‌ها تقریبا صفر

حیدرپور رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل گفت: این شهرستان با ۱۹۰ تالاب و آب‌بندان بیشترین تعداد تالاب و آب‌بندان‌های کشور را دارد.

او افزود: دو تالاب نیلوفر آبی و مرزون‌آباد در فهرست جهانی تالاب‌های ثبت شده هستند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل ادامه داد: تالاب نیلوفر آبی در حیدرکلا تنها تالاب درون شهری کشور است و تالاب ۴۰۰ هکتاری مرزون آباد نیز در حریم شهری قرار دارد.

سهم ناچیز شهر تالاب‌ها از گردشگری آبی + فیلم
حیدرپور با بیان اینکه از این نعمت‌های خدادای برای جذب گردشگر و توریست می‌توانستیم بهره برداری کنیم، ادامه داد: ایجاد چندین برجک در تالاب‌ها برای پرنده نگری یکی از این اقدامات می‌توانست باشد، اما متاسفانه سهم تالاب‌ها از پرنده نگری در این شهرستان تقریبا هیچ است.

او افزود: دستگا‌های متولی مانند شهرداری و اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان می‌توانند نسبت به ایجاد این زیرساخت‌ها با رعایت اصول محیط ز یستی و استفاده از مصالح متناسب با محیط اقدام کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل گفت: برخی شهر‌ها در کشور با ظرفیت‌هایی بسیار کمتر از بابل در حوزه تالاب و آب‌بندان توانستند پرنده نگری و گردشگری آبی را به یکی از منابع اقتصادی و درآمدی تبدیل کنند، اما ما با این همه ظرفیت در این امر موفق نبوده ایم.

دو پیشنهاد برای توسعه گردشگری آبی

دهستانی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بابل گفت: واگذاری بلند مدت تالاب‌ها به سرمایه‌گذران بخش خصوصی می‌تواند زمینه‌ساز توسعه گردشگری آبی در شهرستان باشد.

او افزود: یکی از تالاب‌هایی که می‌توان اقدامات مناسبی برای جذب گردشگر در آن انجام شود تالاب نیلوفر آبی حیدرکلا است که در محور ارتباطی بابل به قائمشهر قرار دارد.

دهستانی ادامه داد: با توجه به موقعیت مکانی خاص تالاب نیلوفر آبی و در دسترس بودن زمین‌های خالی اطراف آن که مناسب امر سرمایه‌گذاری است، شهرداری بابل می‌تواند با ایجاد زیرساخت‌ها بسته‌ای حمایتی برای اجاره بلند مدت این تالاب در اختیار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرار دهد.

سهم ناچیز شهر تالاب‌ها از گردشگری آبی + فیلم
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری بابل گفت: سرمایه‌گذار با در اختیار داشتن بازه زمانی مناسب که می‌تواند ۲۵ سال هم باشد اقامتگا‌های بوم‌گردی، سفره‌خانه‌های سنتی و امکانات قایقرانی در این تالاب ایجاد کند.

او افزود: همین ظرفیت در تالاب مرزون‌آباد هم وجود دارد و همجواری و قرار گرفتن این تالاب در ورودی شهر بابل می‌تواند هدف جذب سرمایه گذاری باشد.

دهستانی ادامه داد: استفاده از این ظرفیت‌ها نیاز به شورای مستقلی تحت عنوان شورای توسعه گردشگری دارد که شهرداری و شورای اسلامی شهر بابل می‌باید در این زمینه پیش قدم باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
با این وضعیت بی فرهنگی بهتره رفت و آمدی تو تالاب ها نباشه چون بعد از مدتی تالاب پر میشه از زباله ها و نابودی تالاب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۹ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
متوجه نشدیم بابل شهر بهار نارنج یا شهر تالاب ها
Iran (Islamic Republic of)
بیژن
۱۱:۱۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
هردو لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
بابل دور ❤️
آخرین اخبار