حسن قاسم پور گفت: این سرشماری با حضور محیط بانان و کارشناسان در زیستگاههای این پرنده و برابر دستورالعمل سازمانی صورت میگیرد. سرشماری جمعیت نسبی این گونه از طریق مشاهده مستقیم بدست میآید و استفاده از صدا یا آوای پرنده جهت شناسایی موقعیت آن دارای اهمیت است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به اینکه قرقاول نماد حیاتوحش استان اردبیل معرفی شده و دارای پتانسیل جلب طبیعتگردان و علاقمندان پرنده نگری است، هدف از این سرشماری را تعیین پراکنش و ارزیابی جمعیت قرقاول در زیستگاههای طبیعی استان در مناطق مرزی شهرستان گرمی، بیلهسوار و پارسآباد عنوان کرد.
قاسم پور افزود: به دلیل اشتراک زیستگاه قرقاول بین دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان جمعیت قرقاول بین دو کشور در حرکت بوده و چنانچه عامل تهدید کنندهای در هر یک از زیستگاههای دو کشور به وجود آید قرقاول به نقاط امنتر کوچ میکند، به همین علت سرشماری دقیق این پرنده در منطقه دشوار بوده و ارزیابی وضعیت زیستگاهی این مناطق جهت کاهش تهدیدات موجود و مدیریت بهینه جمعیت پرنده در استان دارای ارزش ویژهای است.
او ضمن اشاره به پایشهای مداوم صورت گرفته توسط ادارات شهرستانی و یگان حفاظت محیط زیست در منطقه حضور قرقاول در استان افزود: سرشماری قرقاول هر ساله در دو مرحله بهاره و پاییزه، به منظور تعیین جمعیت این پرنده و چگونگی پراکنش آنها در زیستگاههای مربوطه سنجش و ارزیابی میشود.