تولیت حرم شاهچراغ (ع) با اشاره به اینکه داشتن روحیه علمی و حس کنجکاوی است که از علم واقعا بالاتر است تاکید کرد: مهمترین دستاورد کتابخانه ها، تقویت روحیه علمی بشر است.

حجت الاسلام ابراهیم کلانتری با اشاره به اهمیت کتاب و دانش در اسلام گفت: معجزه دین مبین اسلام، به عنوان دین خاتم که قرار است تا پایان دنیا پاسخگوی نیاز‌های بشر باشد و زنده و پویا، همچون خورشید در زندگی بشر پرتو افشانی می‌کند کتاب است و این نشان می‌دهد، کتاب و کتاب خوانی، در اسلام بسیار حائز اهمیت است.

او گفت: متاسفانه در جوامع اسلامی، به جز در مقطعی کوتاه از تاریخ، مسلمانان آن طور که شایسته است، با کتاب، قرابت کافی نداشتند و در زمینه‌های علمی دچار افول و رکود شدند.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی گفت: یکی از خدمات بی نظیر فرهنگی، کار در حوزه کتاب و گسترش فرهنگ مطالعه است که اگر در این زمینه پیشرفت حاصل شود، خود بخود بسیاری از مسائل و مصائب حل خواهد شد.

او با بیان اینکه استاد مطهری به کرّات در آثار خود واژه‌ی جهالت و جمود و مشتقات آن‌ها را به کار برده، گفت: شهید مطهری در پاسخ به این سوال که آیا از جهل، بدتر هم داریم، به جمود و تحجر اشاره می‌کند، انسان جاهل ممکن است گاهی جرقه‌ای بخورد و به سمت علم و آگاهی سوق یابد و اینگونه نیست که جهل، نقطه پایان باشد، اما اگر تحجر آمد، یعنی انسانی متعصب بر جهل خود شد، دیگر هیچ امیدی به آگاهی و روشنایی وی نیست.

تولیت حرم مطهر گفت: پیش از اسلام، بسیاری از مردم عربستان جاهل بودند، اما وقتی قرآن نازل شد، با نور کلام الله مجید و نبوت، آگاه و عالم شدند، اما همان زمان، بودند افرادی که با وجود آنکه در جوار پیامبر (ص) بودند، به سبب تحجری که داشتند بر عقیده غلط خود پافشاری کردند و کافر ماندند.

او گفت: جایی که قرآن میگوید مرگ باد، مربوط به این آدم هاست، در آیات ۱۸ و ۱۹ سوره مبارکه مدثر، می‌خوانیم " إِنَّهُ فَکَّرَ وَقَدَّرَ فَقُتِلَ کَیْفَ قَدَّرَ " اوست که فکر و اندیشه بدی کرد (که رسول خدا را به سحر و ساحری نسبت داد) و خدایش بکشد که چقدر اندیشه غلطی کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: شهید مطهری در پاسخ به این سوال نیز که آیا از علم چیز بهتر دیگری هم هست؟ می‌فرماید که آن روحیه علمی است. ممکن یک نفر در علم خودش متوقف شود یعنی دچار یک سیری کاذب شود، که این مضر است. آن چیزی که انسان را به حرکت در می‌آورد، داشتن روحیه علمی و حس کنجکاوی است که از علم واقعا بالاتر است. به نظر من، مهمترین دستاورد کتابخانه ها، تقویت روحیه علمی بشر است.

کلانتری گفت: همین کتابخانه ها، حتی بعضی وقت‌ها یک کتاب کوچک در قطع پالتویی می‌تواند مسیر زندگی یک فرد را تغییر دهد، روایتی از زندگی شهدای شاخص دفاع مقدس، همچون شهید چمران، باکری و بسیاری شهدای دیگر که زندگی نامه آن‌ها منتشر شده، و مطالعه آن‌ها می‌تواند زندگی انسان را از درون متحول کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار