بهنامیان، مسئول بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی به مناسبت ۲۴ آبان روز جهانی خون بند ناف گفت: جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از سال ۱۳۹۵ تا کنون هزار و ۲۰ نمونه خون بند ناف در بیرجند ذخیره کرده است.
او ادامه داد: پس از تجربه موفق این دفتر در بیرجند، بانک خون بند ناف در شهرستانهای قاین، فردوس، طبس و سرایان نیز فعال شدند.
مسئول بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بر اساس استانداردها نمونهها حداقل تا ۲۵ سال قابل نگهداری است، اظهار کرد: نمونهها بسته به نوع بیماری متفاوت است و هر کیسه را برای یک نوبت میتوان استفاده کرد.
او افزود: به خانوادههایی که یک عامل خطر در خانواده و فامیل دارند حتما توصیه میشود از خدمت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد استفاده کنند.
مسئول بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: خون بند ناف، خونی است که در جنین در حال تکوین داخل رحم جریان دارد و مسئول رساندن مواد غذائی و اکسیژن به جنین است.
بهنامیان گفت: این خون غنی از سلولهای بنیادی خونساز است که برای درمان بیماریهای با منشأ خونی از جمله سرطانهای مختلف خون، کم خونیهای وراثتی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی کاربرد دارند.
او با اشاره به اینکه والدین قبل از تولد نوزاد باید اقدام به ثبت نام در این بانک کنند، گفت: بلافاصله بعد از زایمان، بند ناف از نوزاد جدا میشود و خون از بند ناف و جفت جمع آوری و به کیسههای خون منتقل میشود، سپس خون بند ناف نوزاد، فریز و در بانک نگهداری میشود.