نبود تنوع ژانر، دستمزد‌های میلیاردی بازیگران و افزایش کمی محصولات را می‌توان چالش‌های اصلی در شبکه نمایش خانگی دانست.

در چند ماه اخیر، روندی که شبکه‌های نمایش خانگی و پلتفرم‌ها طی می‌کنند، روند بسیار نگران کننده‌ای است. ما در این شبکه با افزایش تولید آثاری مواجه هستیم که به لحاظ کمی مصرف بازار را در نظر نگرفته است.  یعنی حجم محصولاتی که در این پلتفرم‌ها ارائه می‌شود، خیلی بیشتر از نیاز مردم و مخاطبان است. این یکی از آسیب‌هایی است که به این شبکه متحمل شده و شاید در دراز مدت دست‌اندرکاران این حوزه متوجه شوند، چنین آسیبی چه ضرر‌های جبران نا‌پذیری را وارد می‌کند. 

ما عمدتاً در شبکه‌های نمایش خانگی می‌بینیم محصولات ارائه شده با مضامین کمدی یا اجتماعی ساخته می‌شود. همانند سینمای ایران که در مواقع اکران آسیب دید و خودش را به محصولات اجتماعی و کمدی محدود کرد و از توجه به ژانر‌های دیگر غافل شد؛ بنابراین شبکه‌های نمایش خانگی این روند را پیش گرفتند. 

اگرچه این مسیر ممکن است تا حدودی نسخه موفقی باشد، اما قطعاً در دراز مدت شکست خواهد خورد. همین اتفاقی که الان در حوزه سینمای اکران افتاده و می‌بینیم که چه آسیب‌هایی را سینمای اکران متحمل شده است. طبق اخبار اعلام شده، سینما‌ها در هفته اول آبان فقط ۶۰۰۰ بلیت در کل کشور فروختند. این آسیب نشان‌دهنده توجه بیش از حد به دو ژانر کمدی و اجتماعی است. 

آنقدر سرویس‌های نمایش خانگی دستمزد‌های بالایی را پرداخت کردند، که الان سینمای ایران توان پرداخت دستمزد‌های چند میلیارد تومانی را حتی به بازیگران درجه چندم ندارد. یعنی این پلتفرم‌ها و شبکه‌ها فضایی را به وجود آوردند که متاسفانه بازیگران درجه چندم هم دریافتی‌های میلیاردی دارند. در نتیجه، مشکلات زیادی را برای سینمای اکران به وجود آورده که یا بازیگر وقت ندارند در پروژه‌ها حاضر شود یا بیشتر آن‌ها دستمزد‌های بالا طلب می‌کنند. عدم توجه به نیاز بازار هم از دیگر مشکلات آسیب‌زای این پلتفرم‌هاست. ما می‌بینیم عمدتاً محصولات با نیاز روز مردم تامین نمی‌شود و این عدم نیاز آسیب خود را بر روی محصولات به‌طور مستقیم وارد می‌کند. 

 بار‌ها محصولاتی دیده شده که به دلایلی مانند عدم استقبال تماشاچی، با مشکل رو‌به رو شدن در زمان تولید و ... نیمه کاره رها شدند و فقط اسم، تیتراژ و کپشنی آمده که بقیه داستان در فصل دوم است که این موضوع بی‌اعتنایی به حقوق مردم است. 

تنوعی در محصولات شبکه نمایش خانگی دیده نمی‌شود، اما کمیت را در این آثار می‌بینیم، همین الان سرویس‌دهنده‌ای داریم که حدود سه تا سریال باهم پخش می‌کند. نمی‌توان گفت که آیا این سرویس‌دهنده همه علایق را پوشش می‌دهد یا مسئله دیگری است که ما به عنوان مخاطب از آن بی‌اطلاع هستیم. 

حسین کربلایی طاهر

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۱:۰۲ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
با پول دولت ایران معروف می شوندبعدپشت حرف مفت می زننداگه یک ترقه درکشوربزنند سوراخ موش می خرندحالاواسه ملت سدندکاسه داغ ترازآش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
حیف از این همه خرج. مشکلات مردم را فیلم می کنند و به خورد مردم می دهند. ما می توانستیم تولیدات فرهنگی مردم را خریداری کنیم و مردم را به پای تلویزیون بیاوریم. ما می توانستیم شبکه ای مخصوص آموزش و پرورش داسته باشیم.ما باید برای بچه ها تولیدات جذاب تری داشته باشیم. برنامه هایی که خود بچه ها در آن ها بازی کنند و نقش داشته باشند. ما می توانستیم عکس های دیدنی و نقاشی های منتخب جوانان و بچه ها را در سیما نشان دهیم و آن ها را پای تلویزیون بیاوریم و ....‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
واقعا فیلم ها اصلش تکراریه انگار یک سناریو نوشتن دست چندتا کارگردان دادن تا یک تغیراتی توش انجام بدن بعضی هنر پیشه ها هم که خشک وبی روح بازی میکنن وفیلمها هم بیشتر جنگی و سیاسی
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۱۶:۳۱ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
تاکنون سابقه داشته،پس از تماشای تلویزیون بعد از گذشت ساعتی یک تلنگری ولو با زبان شوخی یا طنز وار یا... به مسئله حجاب کودکان دختر اشاره ای بشه؟!
چرا در یک سریال چند دهه قسمتی که تمام مشکلات و... در آن یادآوری و نحوه برخورد با آن موضوع میشود،ولو چند دقیقه از آن سریال یا فیلم یا...با زبان تشویق و حقیقت گویی به مسئله حجاب اشاره ای نمی شود؟
میلیارد ها تومان پول بیت المال خرج سریال و فیلم هایی می شود که حتی به کوچک ترین مهندسی سیاسی اجتماعی پایبندی ندارد،
هم حماقت است و هم جفا،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
صعود دستمزد به بهای سقوط اخلاق و فرهنگ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
واقعا هیچ نظارتی نمیشه جدا از تکراری بودن فیلم‌نامه بعضاً متاسفانه صحنه های غیراخلاقی و به دور از شئونات ما ایرانیها است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
مگه از مجلس بودجه میگرن دوست دارن تکراری بسازن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
این زباله دان راببندید .وقتی این افرادعیاش ومرفه رامی بینم حالم بهم می خوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
سلبریتی پروری. تهشم همین ها راحت به اعتقادات ما توهین میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۱۳:۳۰ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
معلومه پول یامفت ومیلیاردی میگیرن که بعدشم به ریش این مردم میخندن