عیسی زارعپور در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه، ۲۴ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سوال مجتبی رضاخواه نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم و تعدادی دیگر از نمایندگان محترم از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در ابتدا از حمایتهای مجلس در پیشبرد برنامههای وزارتخانه که شبکه ملی اطلاعات یکی از خواستههای مردم و مجلس است، تشکر میکنم.
وی ادامه داد: تحقق شبکه ملی ارتباطات و اطلاعات در صدر برنامههای وزارتخانه قرار دارد، تمام منابع وزارتخانه را برای تحقق طرح بسیج کردهام؛ هر هفته شورای راهبردی توسعه اطلاعات برای بررسی پیشرفت پروژهها تشکیل جلسه میدهد، در این مسیر ۷ کلان پروژه تعریف شده است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وظایف دستگاهها را مشخص کردهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در تعریف وظایف ۵۳ بند آورده شده است که ۳۷ بند مستقیم به وزارتخانه مرتبط است و در دو ماه گذشته به دلیل شرایط ویژه هر روز تشکیل جلسه دادهایم و روند پیشرفت ۲۰۰ پروژه را پیگیری کردهایم.
زارعپور با بیان اینکه نیاز به ادبیات مشترک برای سنجش پیشبرد شبکه ملی اطلاعات داشتیم، گفت: ۱۰۰ شاخص برای ارزیابی پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به صورت کمی مورد موافقت قرار گرفت که بر اساس آخرین سنجش در ابتدای دولت سیزدهم و با گذشت ۱۰ سال از اجرای شبکه ملی اطلاعات، طرح مذکور تنها پیشرفت ۳۰ درصدی داشت و امروز با افتخار میگویم با تلاش شبانهروزی همکاران در وزارتخانه، شبکه ملی ارتباطات ۵۹ درصد پیشرفت کرده است، به عبارتی در کمتر از دو سال پیشرفت آن دو برابر شده است.
عضو کابینه دولت سیزدهم تأکید کرد: با برنامهریزیهای انجام شده حداکثر تا سال ۱۴۰۳ طرح مذکور به سرانجام میرسد، اما باید توجه داشت شبکه ملی اطلاعات کار پویا و دائم است و باید متناسب با فناوریهای روز توسعه پیدا کند تا خدماتی با کیفیت، متنوع و پرسرعت در پهنه ایران ارائه شود. اگر حمایتها و پیشرفتهای مجلس و دولت همچنان ادامه پیدا کند، شبکه ملی اطلاعات زودتر به سرانجام میرسد.
زارع پور ادامه داد: یکی از پروژههای هفت کلان پروژه شبکه ملی اطلاعات، توسعه زیرساخت فیبر نوری است، در ۱۰ سال گذشته ایران یکی از کشورهای انتهای جدول بود، برنامه این است که تا پایان سال ۸۰ درصد خانوارها و کسب و کارها به فیبر نوری با سرعت نامحدود متصل شده و برای این منظور ۸ درصد درآمد اپراتورها به این پروژه اختصاص دارد و در واقع یک سوم اعتبار از این راه تامین میشود.
وی تصریح کرد: زیرساختهای حقوقی توسعه فیبر نوری در ۵۱ شهر و ۱۲ استان شروع شده است، تاکنون ۲ میلیون خانوار تحت پوشش قرار دارند و ارزیابی ما این است که تا آخر سال ۲ برابر میشود، در نظر داریم سال آینده ۷ میلیون خانوار جدید و تا سال ۱۴۰۳ در حدود ۸ میلیون خانوار دیگر به فیبر نوری متصل شوند تا طعم شیرین سرعت چندصد مگابایتی را تا پایان دولت سیزدهم بچشند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص توسعه پیام رسانهای داخلی گفت: در ابتدای دوره مسئولیت، کارگروه ویژهای با هدف توسعه پیام رسانهای داخلی راه اندازی کردیم تا با تنوع و مزیتهای متفاوت، مردم احساس تفاوت با پلتفرمهای خارجی را نداشته باشند. در دو ماه گذشته با توجه به شرایط حاکم، جلسات به صورت روزانه برگزار شد و هر روز میزان توسعه پلتفرمهای داخلی رصد شد. هدف ما این است که اگر قرار شد نسخههای خارجی فعال شود، پلتفرم داخلی به گونهای تقویت شود که مردم تمایل به استفاده از پلتفرم داخلی داشته باشند.
وی با بیان اینکه اینکه روزانه افراد در حال پیوستن به پلتفرمهای داخلی هستند، اظهار داشت: در یک روز شاهد پیوستن ۱۷ میلیون کاربر به پلتفرم داخلی بودهایم و در یک برنامه داخلی، کاربرها ماهانه بیش از ۳۵ میلیون نفر از آن استفاده کردند و ترافیک اینترنت داخلی در مقابل شبکههای خارجی ۶۰ به ۴۰ شده است و این برای اولین بار است که ترافیک تولید داخل بیش از دو برابر شده که نشان میدهد مردم اقبال و اعتماد کرده اند.
زارع پور درخصوص حمایت از کسب و کارهای اینترنتی توضیح داد: آیین نامهای در این زمینه تدوین شده که بیش از ۳۰ نوع حمایت از کسب و کارها و پلتفرمهای داخلی پیش بینی شده است و به زودی اقدامات اجرایی آن شروع میشود و کام کسب و کارهای فعال در پلتفرم داخلی شیرین میشود.
عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه حریم خصوصی خط قرمز وزارتخانه است، بیان کرد: مقام معظم رهبری در فتوایی نقض حریم خصوصی در پلتفرمهای داخلی را مورد تاکید قرار دادند، بنابراین کسی حق ندارد به اطلاعات مردم در پلتفرمهای داخلی دسترسی داشته باشد، هفته اخیر نیز ریاست قوه قضائیه در بخشنامهای اعلام کرد طبق اصل ۲۵ قانون اساسی احدی حق ندارد به اطلاعات مردم دست اندازی کند. از این رو برای حفاظت از دادههای مردم لایحهای آماده کرده ایم که به زودی به مجلس ارسال میشود و انتظار داریم با حمایت نمایندگان با قید دوفوریت تصویب شود.
زارع پور با اشاره به قابلیتهای متنوع پتلفرمهای داخلی تصریح کرد: امکان ارتباط صوتی و تصویری در شبکههای اجتماعی داخلی فراهم شده است و به زودی مردم میتوانند با تلفنهای ثابت نیز تماس بگیرند، تلاش میکنیم تمام نیازهای مردم را در پلتفرمهای داخلی برآورده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم گفت: برای حمایت از کسب و کارها، عنوان شده که با ورود هر کسب و کار به پلتفرم داخلی دیگر نیازی به دریافت مجوز نیست و همین پیوستن به معنای صدور مجوز است و همچنین تاکید شده است که کسب و کارهای خرد خانگی که سابقه پرداخت مالیات ندارند، تا دو سال از معافیت مالیاتی برخوردار باشند.
شاید 17 هزار نفر بود . چون همه مقامات کشور هم از نوع خارجی استفاده میکنند.چه برسد به مردم.
نه در شرایط معمولی جناب
شما وقتی تمام پلتفرم های بین المللی رو فیلتر میکنید و همینطور اینترنت رو ملی میکنید مردم رو مجبور به استفاده از پلتفرم های داخلی میکنید که عدهی کثیری از این افراد دانش آموزان و دانش جویان هستند
شما زمانی میتوانید پلتفرم داخلی رو تاج سر کنید که در شرایط عادی(غیر فیلترینگ) ۱۷میلیون مخاطب رو جذب بکنه نه در شرایط فعلی
جام جهانی قطر کسی وارد ایران نمیشه ک دلار خرج کنه اقتصاد ایران بدون فروش نفت فقط از راه توریست میتونه کلی درامد کسب کنه برید خجالت بکشید و از قطر یادبگیرید
این یعنی ضرر ۲۱۸ میلیارد دلاری برای یک جشنواره یک ماه.
سواد نداری نظر نده. آلمان حدود ۴ میلیارد هزینه کرد مردم ریختن تو خیابون و اعتراض کردن.
وقتی باملت لج بازی میکنید باید منتظر رفتارمتقابل ملت هم باشیدا
نخبه ها رو بیار با بحران های طبیعی و غیر طبیعی مقابله و مدیریتشون کنن
دوما مشکل ما روبیکا نیست قوانینش هست که فقط حرف سیاسی ممنوعه ولی هرکاری بکنی آزاد هست پس یه جور ابزار سوء استفاده به نفع حکومت حساب میشه. هم مردم راضی هم حکومت. گور بابای فرهنگ و اخلاق.
غیره جلوی چی رو میخواستین بگیرید
خدا برکت بده به فیلترشکن
برای خارجی ھا ھم باید قوانین سفت وسخت قرار میدادیم کہ اینطوری جولون ندن
اینا با این ابزاراشون خوب تا حریم خصوصی ملتھا نفوذ کردن و ھر غلطی کہ میخوان میکنن
الانم از داخل خیلی ھا کمر بستن کہ این کار بہ نتیجہ نرسہ آخہ اربابشون گیرین کارتاشونو باطل میکنہ نمیتونن بہ لفت و لیسشون برسن ندیدی تو این فتنہ چطوری خودزنی میکردن برای اربابای سفاکشون
بخدا اونجا خیلی خوشحال و خوشبخت به زندگیتون ادامه میدین
کلا با تفکرتون سازگار هست قوانینشون
درود و هزاران آفرین بر برنامه نویسان دانشمند خودمان
باید شماره ایران داشته باشی
چرا شما مسئولان همیشه چند سال از دنیا عقب هستید؟!!!!
این همه بیت المال را خرج شبکه ملی اطلاعات کردید و می کنید در صورتی که الان اینترنت ماهواره ای استارلینک در دنیا راه افتاده و قابل قطع کردن و پارازیت انداختن هم نیست
تا چند سال دیگه با گسترش این فناوری در ایران نه تنها شبکه ملی اطلاعات کلا بلااستفاده خواهد شد بلکه شرکت مخابرات، همراه اول و ایرانسل هم به خاطر از دست دادن مشتریان اینترنت ثابت و همراه ورشکست خواهند شد
بی خودی خودتان و مردم را سر کار نگذارید و پول بیت المال را هدر ندهید
اینترنت ماهواره ای هم برای فعالیت در هر کشوری نیاز به مجوز از اون کشور داره.
اکثر کسانی که میشناسم (بالای ۹۰درصد )روبیکا رو حتی قبل از فیلتر شدن پیام رسان های خارجی نصب کرده بودن و استفاده هم میکردن .........
به نظرم همه پیام رسان خارجی رو به طور کامل مسدود کنید و........
افراد نخبه ای هستند که با یک نکته صالح ۵۰ تکنولوژی مفید میسازند .
کمک که ممیزی نمیشود.
تکلیف همان گفته رهبر معظم انقلاب هست که فرمودند رفاه حداکثری.
المپیادی کار کنید عالی.
البته بایستی حرفه ای تر بشه .
گفته شده پلتفرم روبیکا هست به این معنی که اون پلتفرمی که وزیر نامشو نگفته روبیکا هست .
و گفته شده که حرفه ای تر باید بشه ، خب جمله درست و منطقی هست .
جناب آقای وزیر محترم، شبکه ملی اطلاعات، ما را از اینترنت حهانی بی نیاز میکند؟ شما همهی سایتها را حتی سایتهای آموزشی را بسته اید. خدا خیرت دهد شما عضو هیئت علمی این مملکت هستی. بدون اینترنت میتوان تدریس کرد؟ بله میتوان مگر اینکه به عقب و عصر گج و تخته برگردیم و بی خیال تکنولوژی آموزشی شویم. ظاهرا قرار همین است. با این تدابیری که شماها اندیشیده اید، انشاءالله بزودی با الاق هم رفت و آمد خواهیم کرد.
وسلام
روی ایرانی ها کار کنید جوری که مثل تجهیزات نظامی که یه روز هیچی نداشتیم و الان دنیا متحیره تو اینم اول جهان بشیم امروز جنگ ، جنگ رسانه هاست و اونها شستشوی مغزی میدن مردم جهان رو ما باید اول بشیم # ایران قوی
همه نرم افزارها رو بستی فقط اینا رو باز گذاشتی
چاره ای ندارند مردم
در یک رقابت آزاد م نتیجه نگرفتی
مثل خودرو سازی