شهریار حیدری رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در توضیح نشست امروز دوشنبه ۲۳ آبان این کمیته اظهار کرد: طرح تقویت مرزبانی جمهوری اسلامی ایران با حضور دستگاههای مختلف از جمله مرزبانی، ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارتخانههای اطلاعات و کشور در نشست امروز (یکشنبه ۲۳ آبان) بررسی شد.
وی با بیان اینکه ایران مرزهای گسترده و همسایگان بسیار دارد، افزود: ایران سومین کشور به لحاظ تعداد همسایگان است از این رو بیشترین تهدیدات مرزی را به دلیل بیثباتی در برخی از کشورهای همسایه داریم لذا ضرورت دارد رویکرد و نگاه نسبت به شرح وظایف و چارچوب جدید مرزبانی را تعریف کنیم.
رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرد: این طرح در دورههای مختلف مجلس مطرح شده، اما تاکنون به سرانجام نرسیده است لذا امروز جلسه تشکیل دادیم تا به تمام ابعاد این مسئله با نگاه جدید بپردازیم.
حیدری ادامه داد: در جلسه امروز فرصت دو هفتهای به دستگاههای ذیربط دادیم تا نظرات پیشنهادی خود را به کمیسیون امنیت ملی بفرستند تا این طرح را در دستور کار کمیسیون قرار دهیم، با توجه به ضرورت سعی میکنیم طرح را در اولین فرصت در دستور کار صحن علنی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه نگاه کلان این طرح مربوط به تقویت مرزبانی است، گفت: تقویت از نظر افزایش اعتبارات، تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی مورد نظر است که در بهبود وضعیت مرزبانی تاثیر گذار است. متاسفانه امکانات و تجهیزات حال حاضر مرزبانی ما متناسب با شرایط مرزها نیست.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: در طرح تقویت مرزبانی جمهوری اسلامی ایران، تشکیل شورای عالی مرز را متشکل از تمام دستگاههای دخیل تعریف شده است. پیشنهاد دادیم که شورای عالی مرز در بالاترین سطح تشکیل شود و شورای عالی امنیت ملی چارچوب شورای عالی مرز را مشخص کند. همچنین پیشبینی کردیم که رئیسجمهور به عنوان رئیس این شورا باشد تا مجموعه مصوبات قابلیت اجرایی پیدا کند. آییننامه اجرایی شورای عالی مرزبانی در بالاترین سطوح اجرایی تنظیم شود.