مدیر گروه بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز در دوازدهمین همایش کشوری کارشناسان بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) در اصفهان گفت: حدود ۷۰۰ مرکز درمان هاری در کشور فعالیت دارد و اگر این مراکز نبود با فاجعه انسانی ناشی از بیماری هاری مواجه میشدیم.
او با اشاره به ثبت ۲۶۰ هزار حیوان گزیدگی در کشور در سال گذشته اظهار داشت: پارسال نخستین بار ۱۶ مرگ ناشی از بیماری هاری در کشور رُخ داد.
امیری خاطرنشان کرد: جانباختگان افرادی بودند که خراش روی بدن خود را موضوعی ساده پنداشتند یا اتباع خارجی بودند که بدلایل مختلف مانند غیرمجاز بودن اقامت یا اطلاع نداشتن از روند درمان، به کلینیکها مراجعه نکردند.
او با تاکید براینکه سازمان شهرداریها و دهیاریها کار بزرگی در زمینه کنترل سگهای بدون صاحب انجام داده است، تصریح کرد: راهبرد جهانی در این زمینه، جمعآوری سگهای بدون صاحب و عقیم سازی و واکسینه و سپس آزاد کردن آنهاست که این کار هزینه زیادی میبَرد و یک دستگاه به تنهایی نمیتواند مُتولی آن باشد.
امیری، یکی از موضوعهای مهم قابل پیگیری در استانها را کنترل جمعیت سگهای بدون صاحب دانست و افزود: این کار با همکاری بین بخشی میسر میشود.
او با اشاره به اهمیت نظام مراقبت و بیماریابی و تقویت آن در سراسر کشور اظهار داشت: ما در نظام مراقبت با همکاری مراکز تحقیقاتی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، باید برآورد درستی از شیوع این بیماریها داشته باشیم.
به گفته امیری، حدود ۱۵۰ چالش در باره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان در کشور احصا شده که در وزارت بهداشت در حال اولویت بندی آنهاست.
مدیر گروه بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت به بیماریهای نوپدید و بازپدید مانند طاعون، تولارمی و تب کیو نیز اشاره و اضافه کرد: لازم است آموزشهای لازم درباره این بیماریها به جامعه پزشکی داده شود، زیرا در موردی در یکی از استان ها، بیماری تولارمی در ابتدا شناسایی نشد.
امیری همچنین از اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در امسال برای کنترل و پیشگیری بیماری سالک در کشور خبر داد و گفت: اختصاص این بودجه، کمسابقه است و با وجود اینکه همچنان رقم کمی محسوب میشود، اما آن را به فال نیک میگیریم.
رییس مرکز بهداشت استان اصفهان نیز در این همایش با اشاره به اینکه حدود ۵۰ درصد از بیماریهای عفونی، قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) است، گفت: ما در استان اصفهان با معضلاتی در زمینه این بیماریها مانند سالک، تب مالت (بروسلوز)، حیوان گزیدگی و بیماری هاری مواجه هستیم.
حمید گلهداری افزود: این همایش با اهداف مختلفی مانند به اشتراک گذاشتن و تبادل اطلاعات و تجربههایی که در سالهای گذشته در باره کنترل و پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان بدست آمده است برگزار میشود.
دوازدهمین همایش کشوری کارشناسان بیماریهای قابل اتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) با حضور مسئولان و کارشناسان وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشت استانها و دستگاههای اجرایی دیگر مانند محیط زیست و دامپزشکی امروز دوشنبه ۲۳ آبان در اصفهان آغاز شد و به مدت سه روز برگزار میشود.
تو اروپا کی اینجوریه در این حد