آقای هنربر گفت: طی امسال ۲۱ فقره آتشسوزی در سطح ۱۳۷ هکتار از عرصههای طبیعی و جنگلی استان آذربایجان شرقی روی داد که با تلاش نیروهای عملیاتی خاموش شدند.
وی افزود: چهار فقره از این آتش سوزی در سطح ۲۸ هکتار در اراضی جنگلی و ۱۷ فقره در سطح ۱۰۹ هکتار در مراتع مشجع روی داد و تعداد آتش سوزی طی امسال با اقدامات پیشگیرانه نسبت به سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
آقای هنربر اظهار کرد: استقرار دیده بان در مراتع و جنگل ها، ارائه آموزشهای مربوط به اطفای حریق به تشکلهای مردم نهاد و افراد بومی، تامین بخشی از تجهیزات مورد نیاز برای اطفای حریق و برگزاری رزمایش اطفای حریق برای آمادگی بیشتر نیروهای عملیاتی در کاهش چشمگیر تعداد آتش سوزیهای امسال نسبت به سالهای گذشته موثر بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به همکاری مردم و تشکلهای مردم نهاد در حفاظت از مراتع و جنگلهای استان گفت: استان نگاه ویژهای به عرصه منابع طبیعی و جنگلها به عنوان سرمایههای ملی دارد و در این راستا جلسات متعددی با دستگاههای مختلف مانند منابع طبیعی، محیط زیست، جوامع محلی و تشکلهای مردمی، سپاه، بسیج، هلال احمر، آتش نشانی، مرزبانی و نیروی انتظامی، ارتش و جهاد کشاورزی برگزار کرده است و این دستگاهها به صورت تنگاتنگ با مجموعه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان و شهرستانهای منطقه ارسباران همکاری میکنند.
آقای هنربر ادامه داد: مرکز پشتیبانی امداد و اطفای حریق هوایی نیز بعد از سال ۹۸ با پیگیریهای مدیریت بحران کشور و استانداری آذربایجان شرقی در آتش سوزیهایی که در مناطق سخت عبور منطقه ارسباران روی داده و نیاز به بالگرد آب پاش بود، همکاری تنگاتنگی برای اطفای حریق در این مناطق با این ستاد دارد.
وی یادآوری کرد: امسال با توجه به تعداد کم آتش سوزیها در عرصههای طبیعی و جنگلهای استان و مدیریت میدانی آن ها، فقط ۲ مورد آتش سوزی در مناطق سخت عبور روی داد که بالگرد آب پاش مرکز پشتیبانی امداد و اطفای حریق هوایی با انجام چهار سوت پرواز اقدام به اطفای حریق در این مناطق کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به پیگیری برای استقرار بالگرد آب پاش در منطقه ارسباران گفت: این موضوع در نشست اخیر مدیران کل مدیریت بحران سراسر کشور مطرح و مقرر شد در این زمینه همکاری لازم انجام و از سوی سازمان مدیریت بحران کشور پیگیری شود.
آقای هنربر افزود: برای آمادگی بیشتر اطفای حریق جنگلها و مراتع در منطقه ارسباران اقدام به ایجاد ۲ پایگاه دایمی اطفای حریق در منطقه «عاشق لو» با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست و با استفاده از منابع ملی و استانی و دیگری در «خوینه رود» با همکاری اداره کل منابع طبیعی شده است.
وی با بیان اینکه این پایگاهها به صورت ۲ منظوره برای امداد کوهستان و اطفای حریق فعالیت خواهند کرد اضافه کرد: پایگاه عاشق لو سال گذشته به بهره برداری رسیده و تجهیزات آن ناقص بود که تجهیز امکانات آن نیاز به حدود ۳ میلیارد تومان اعتبار دارد که تلاش میشود این اعتبار با همکاری شرکت ملی مس و از طریق مس سونگون تامین شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: عملیات احداث پایگاه خوینه رود نیز با اعتبار بیش از ۷۰ میلیارد تومان آغاز شده است و تلاش میشود در اسرع وقت احداث و به بهره برداری برسد تا در اختیار منابع طبیعی و جمعیت هلال احمر قرار گیرد.
آقای هنربر ادامه داد: منطقه ارسباران وسیع بوده و دارای مناطق سخت عبور بود و با توجه به اینکه پایگاههای خوینه رود و عاشق لو به این منطقه مشرف هستند تا نیروهای یگان حفاظت در زمان طلایی وقوع آتش سوزی برای اطفای حریق اقدام کنند تا از بروز خسارتهای گسترده جلوگیری شود.