رئیس جمهور:

بخش نظارتی سازمان برنامه و بودجه به انحراف در دستگاه‌ها هشدار دهد

رئیس جمهور سازمان برنامه و بودجه را مغز متفکر نظام اداری و اجرایی کشور دانست و گفت: هر دو عنوان برنامه و بودجه در این سازمان توأمان مورد توجه قرار بگیرد.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز دوشنبه و در ادامه فرآیند نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی به سازمان برنامه و بودجه کشور رفت و پس از استماع گزارش رئیس و مدیران این سازمان از عملکرد یکساله، به بیان راهکار‌ها و پیشنهادات مهمی در جهت ارتقای کمی و کیفی عملکرد سازمان پرداخت.

رئیس جمهور طراحی و راهبری بهینه مسیر توسعه کشور را از جمله وظایف مهم سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه مغز متفکر نظام اداری و اجرایی کشور است که تحلیل داده‌ها را به برنامه‌ریزی برای عملکرد مطلوب سایر اجزا و بخش‌ها تبدیل می‌کند.

آیت الله رئیسی تضمین ارائه خدمات عمومی با کیفیت و با کمترین هزینه را از دیگر وظایف سازمان برنامه و بودجه برشمرد و افزود: طراحی نظام راهبری کشور و رصد عملکرد آن برای پیشرفت همه جانبه بر عهده سازمان برنامه و بودجه است که پیشبرد مطلوب این موضوع به توجه جدی نیاز دارد.

رئیس جمهور در ادامه بر ضرورت توجه توأمان به عنوان «برنامه» و «بودجه» در این سازمان تاکید و شاخص عملکرد سازمان برنامه و بودجه را اجرای عدالت عنوان کرد و اظهار داشت: لازمه اجرای عدالت سندی است که بتواند بخش‌های برخوردار، کم‌برخوردار و غیربرخوردار را مشخص کند که در این زمینه بهترین دست‌مایه «سند آمایش سرزمینی» است.

آیت الله رئیسی در ادامه رصد دائمی تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در دستگاه‌های اجرایی و تطبیق آن با شاخصه‌های کلان را از مسئولیت‌های مهم سازمان برنامه و بودجه برشمرد و گفت: یکی از این شاخصه‌های کلان مهم و محوری، افزایش رشد و بهره‌وری است. در زمان تنظیم و تخصیص بودجه به یک سازمان باید بررسی شود که آیا این سازمان متناسب با بودجه‌ای که به آن تخصیص می‌یابد، بهره‌وری لازم را دارد یا خیر و اگر پاسخ منفی بود این موضوع در بودجه سال آینده لحاظ و اصلاح شود.

وی در ادامه مسأله مهم نظارت را از شئونات و وظایف مغفول مانده سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد و اظهار داشت: اگر در کنار تنظیم برنامه و تخصیص و ارائه بودجه نقش نظارتی این سازمان نیز به شکل شایسته مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از انحراف‌ها و کاستی‌ها در مصرف منابع رفع خواهد شد و به اصلاح روند‌ها در دولت بسیار کمک خواهد کرد.

نظارت تداوم اعتماد است

رئیس جمهور با تصریح بر اینکه نظارت به معنای نفی اعتماد نیست، بلکه تداوم اعتماد است، تأکید کرد: نظارت شجاعانه و بدون تعارف و مسامحه بر عملکرد و صرف بودجه در همه دستگاه‌ها از سوی سازمان برنامه و بودجه مورد تأکید دولت مردمی است.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود «تنظیم واقع‌بینانه، مسأله‌محور و قابل تحقق برنامه هفتم توسعه» را از دیگر مأموریت‌های جدی سازمان برنامه و بودجه برشمرد و افزود: دلیل اینکه بسیاری از طرح‌های برنامه‌های پنجم و ششم امکان تحقق نیافت، بی توجهی به این سه عامل مهم بود، بنابراین سازمان برنامه و بودجه وظیفه دارد این سه مولفه و همچنین اتکا به سیاست‌های مصوب و سند تحول دولت، برنامه هفتم توسعه را تنظیم کند.

رئیس‌جمهور همچنین به این سازمان توصیه کرد در برنامه‌ریزی‌ها صرفاً به درآمد‌های دولت اکتفا نکند و منابع مردمی و سرمایه‌گذاری‌های خارجی را نیز مورد توجه قرار دهد.

آیت الله رئیسی بودجه‌ریزی عملیاتی و تخصیص بودجه بر اساس عملکرد‌ها را از دیگر ضرورت‌های این سازمان دانست و گفت: در این زمینه عملکرد بودجه‌ای دستگاه‌ها اهرم مناسبی است که می‌توان با استفاده از آن تحقق برنامه‌ها را تضمین و کشور را در ریل و مسیر درست قرار داد.

«توجه به فرصت‌های جهش‌آفرین»، تأکید بر «جزئیات در بودجه‌ریزی» و «نقش دادن به استان‌ها» در تخصیص بودجه از دیگر نکاتی بود که رئیس جمهور بر آن‌ها تاکید کرد و گفت که در این زمینه صندوق پیشرفت و عدالت می‌توانست در به سامان رساندن طرح‌های نیمه‌تمام استانی بسیار نقش‌آفرین و مؤثر باشد که لازم است سازمان برنامه و بودجه همچنان اهداف آن را پیگیری کند.

آیت‌الله رئیسی در ادامه مدیریت بر منابع و مصارف را وظیفه همه مدیران اجرایی در کشور دانست و اظهار داشت: مدیران همچنین وظیفه دارند در کنار برنامه‌ریزی برای صرف بودجه اخذ شده از سازمان برنامه و بودجه راهکار‌های درآمدزایی در دستگاه‌ها را مورد توجه قرار دهند که در این زمینه یکی از راهکار‌های مهم، شناسایی و استفاده بهینه از اموال و املاک مازاد است.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مدیران سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بخشی از طرح‌ها و مصوبات دور اول سفر‌های استانی در انتظار تخصیص بودجه و اعتبار از سوی این سازمان است، بر تامین اعتبار طرح‌های مصوب دور اول سفر‌های استانی تأکید کرد.

«فعال‌سازی دبیرخانه شورای اقتصادی»، «میدان دادن به بخش خصوصی»، «پیگیری مسأله مهم کاهش تورم»، «توجه به افزایش بهره‌وری بویژه در بخش‌های فرهنگی و آموزشی کشور»، «برنامه‌ریزی برای مشارکت بخش عمومی در پروژه‌های عمرانی و تنظیم بودجه ۱۴۰۲» متناسب با تأکیدات و منویات رهبر معظم انقلاب و سند تحول دولت از دیگر توصیه‌های مهم آیت‌الله رئیسی به سازمان برنامه و بودجه کشور بود.

پیش از سخنان رئیس جمهور، مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از مدیران این سازمان گزارشی از عملکرد و برنامه‌های این سازمان از جمله در حوزه ثبات و رشد اقتصادی، آمایش و اشتغال پایدار، عدالت‌محوری، شفافیت، توسعه سامانه‌ها و اقدامات انجام شده در جهت تحقق سند تحول دولت با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی ارائه کردند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۸ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
بدبخت کشوری و مردمی که اینها سکان دار ش باشند.....
Iran (Islamic Republic of)
رزمنده
۲۲:۳۰ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
جناب آقای ریئسی ریاست محترم جمهوری.بااحترام خرداد۹۷خودروسازی کارمانیاازبرندکرمان موتوراستفاده کرده جهت فروش قطعی بی وای دی s6 ومبلغ ۶۰میلیون تومان به حساب کارمانیاواریزکردیم که خودرورادرمهر۹۷تحویل دهندوامروزپس ازسالها۲۳آبان ۱۴۰۱خودرو راتحویل نداده اندمدیرشرکت بجای تحویل خودرویاتعیین تکلیف عنوان می کنی هرجادوست داریدبرویداقدام کنیدیاحسین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۲ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
مالیات بر سرمایه را اجرا کنید بی عدالتی بس است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
سلام طرح دوفوریتی ساماندهی کارکنان دولت چیشد اینکه 190امضا جهت بررسی با غید فوریت ودستور ریس جمهور محترم مبنی بر همکاری سازمان استخدامی با این طرح روهم به پیوست داره؟ پس چیشد ؟ چرا اینقدر به طول کشید؟مهلت 45روزه پارسال مجلس چیشد چرا کشید به الان که دیگه اخر سال حساب میشه ؟بعد میگیدچرا........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
چرا فوق العاده ویژه علی رغم تاکید دولت که همه دستگاهها میتوانند تا۳۵درصد داشته باشند در ترمیم حقوق از سوی مجلسیهای نا محترم رد شد؟
Iran (Islamic Republic of)
محمدایزدیان
۱۵:۵۲ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
لطفا بخش نظارتی این سازمان ابتدا احکام حقوقیشون رواصلاح کنندبعد بیان نظارت بر بقیه کنند.
چرا باید عده ای محدود از کارمندان دولت که اکثرا پایتخت نشین هستند فوق العاده ویژه۵۰درصد بگیرند وسایر دستگاهها تا۲۷درصد اونم بصورت پلکانی؟
چرا امثال این دستگاه ک اتفاقا کارش علاوه برتخصیص بودجه نظارتم هست بیشترین پاداش و تمامی اعیاد ومراسمات پاداش دارند ولی سایر دستگاهها ندارند؟
چرا یک عده ازدستگاهها انواع فوق العاده دارند؟
این است عدالت درحقوق ودستمزد؟
Iran (Islamic Republic of)
حقیقت
۱۲:۵۰ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
رفته از رنگ دیوار و گچ دیوار سرامیک کف و صندلیها بازدید بکنه وگرنه سواد خواندن نوشتن بزور داره حرف زدن که بماند فهمیدن که یا خدا ریاضیات که ‌.....
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۲:۴۴ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
کار خوبی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
دوتا دستور بده دلمون شادشه....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
طرح ساماندهی کارکنان دولت چیشد ؟
Iran (Islamic Republic of)
ظلم از این بالاتر
۱۲:۲۸ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
بی عدالتی در پرداخت ها بیداد میکنه بنده مربی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور هستم با مدرک فوق لیسانس مکانیک و 23 سال سابقه تمام هفته تدریس دارم از 8 صبح تا 14 و انبار داری هم میکنم و نظافت کارگاه بدون هیچ تعطیلی در سال مقایسه بفرمایید با استاد دانشگاه یا مربی هنرستان ظلم از این بالاتر که کمترین حقوق هم دریافت می کنیم مهارت آموزی کشور یعنی اشتغال هم کار ماست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
انشاالله که همه کار دولت ختم به خیر وبرکت شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
الی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
این کلمه حق از زبان نا اهلی خارج میشد که رفت. آن شاالله جوابشو خدا بده.
آخرین اخبار