احساس نداشتن انگیزه، ناامیدی، افسردگی، خستگی جسمی یا روانی و...، باعث میشود که زن یا شوهر در زندگیمشترک بیحوصله شود. بسیاری از زوجها نمیدانند که در رفتار با همسر بیحوصله باید چه نکاتی را مد نظر قرار دهند. آیا این مسئله خطرناک و آسیبزاست؟
آیا باید او را تنها بگذاریم و به همسر اجازه بدهیم که خودش این مشکل را برطرف کند یا تزریق حوصله به همسر بیحوصله! واکنش درست باید چگونه باشد؟ وجود دارد؟ در ادامه، نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.
دلایل بیحوصله شدن زن یا شوهر
همه ما زمانهای بیحوصله بودن را تجربه کردهایم یا در این زندگیمشترک، متوجه بیانگیزه بودن و بیحوصلگی همسرمان شده ایم؛ اما وقتی فردی متاهل باشد، این مسئله نیاز به بررسی بیشتری دارد. دلایل بسیار زیادی برای احساس خستگی روانی و بیحوصله بودن وجود دارد که از هر فرد به فرد دیگر متفاوت است؛ گاهی میتواند فشار اقتصادی و چهکنمهای پیش رو در آینده باشد، ممکن است مشکلات حل نشده زندگی یا مشکلات در حوزه تربیت فرزندان باشد، گاهی میتواند درگیری فکری فردی برای مشکل یا بیماری والدین یا خواهر و برادرهایش باشد و... که باعث تجربه چنین احساسی میشود.
بعضی اوقات هم فرد به عمد در لاک خود میرود که توجه همسرش را جلب کند و گاهی میتواند مشکلات جسمانی یا هورمونی باشد. ناامیدی از حل مشکلات زندگی مشترک هم دلیل کمی برای احساس بیحوصلگی نیست و البته گاهی تکراری شدن و روزمرگی زندگی هم باعث احساس خستگی روانی میشود.
آیا بیحوصلگی همسرتان مقطعی است؟
اگر بیحوصلگی همسرتان مقطعی است و بنا به دلیل مشخصی در فرایند ارتباطات مشترک شکل گرفته، باید با توجه به شفاف و مشخص بودن موضوع رفتارهای موثرتر داشته باشید. البته به هیچ عنوان از کنار بیحوصلگی همسرتان نباید بی تفاوت عبور کنید و بگویید بیخیال، خودش بالاخره خوب میشود! تنها گذاشتن او در چنین شرایطی، یک تصور اشتباه، اما رایج بعضی زن و شوهرهاست. همچنین برای دستیابی به دلایل بیحوصلگی نباید عجله کنید، زیرا در این صورت عمل و عکسالعملهای هیجانی شدید است و نتیجه خوبی در پی ندارد. هر کسی با توجه به شناختی که از همسرش دارد، این زمان مقتضی را باید تشخیص بدهد.
با همسر بیحوصله چه کنیم؟
مذاکره بدون جبههگیری
بعد از کشف دلیل ایجاد بیانگیزگی و کاهش امید در همسرتان، باید بدون جبههگیری خاصی موقعیتی برای مذاکره ایجاد کنید. این گفتگو میتواند در منزل یا بیرون از منزل انجام شود. برای تاثیرگذاری بیشتر و نتیجهگیری مناسب در مذاکره بهتر است در قدم اول چند مورد از ویژگیهای مثبت همسرتان را بیان و از او بابت تلاشهایش، تشکر و قدردانی کنید. اگر همسرتان احساس ترس برای گفتن حس واقعی خودش نداشته باشد، بهتر و راحتتر سر حرفش باز میشود، پس سعی کنید برای او، فردی امن و آرام باشید.
سوال مستقیم درباره بیحوصلگی
بعد از آن میتوانید درباره دلیل بیحوصلگی به صورت مستقیم از همسرتان سوال کنید. سپس بیان کنید که بیحوصلگی شما در جو ارتباطی و خانوادگی تاثیر بدی دارد و من میخواهم سهم خودم را در این مشکل بدانم تا بتوانم برای حل آن کمک کنم. این همراه دانستن خود، خیلی مهم است، چون باعث میشود همسرتان حس دلگرمی بیشتری داشته باشد.
بیفایده بودن قهر کردن
بعضی زن و شوهرها در چنین مواقعی، تصمیم به دوری از همسر بیحوصله میگیرند تا شاید او به خودش بیاید. واقعیت این است که مشکلات در زندگیمشترک اجتناب ناپذیر است، اما قهر کردن و فاصله گرفتن یا پرخاشگری و طرد کردن به هیچ عنوان به نتیجه مشترک و مناسبی نمیرسد.
پاپیچ نشدن بیش از اندازه
زمانی که منبع بیحوصلگی تا حدودی مشخص شد سعی کنید هر کدام سهم خود را بپذیرید و به دنبال حل مسئله باشید وگرنه تلاش برای محکوم کردن همدیگر اوضاع را بدتر میکند. در عین حال بیش از اندازه پاپیچ همسرتان نشوید و به شکل یکنواخت او را سوال پیچ نکنید، شاید میخواهد کمی بیشتر با خودش تنها باشد.
جلوگیری از انباشتهشدن مشکلات
اگر با یک مسئله در زندگی مشترک روبهرو هستید و برای حل آن تلاش کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت؛ بنابراین آگاه باشید و اجازه ندهید مسائل مختلف زندگی روی هم انباشته شوند، زیرا در این موقعیتها در صورت مذاکره از هر مسئلهای به صورت کلی صحبت خواهد شد و در هیچکدام به نتیجه دلخواه نمیرسید. به امید داشتن زندگیمشترک شادتر و موفقتر برای همه زنوشوهرها.
منبع: روزنامه خراسان
بدون شباهت زندگی ممکن نیست
و خانه جای تفاوت نیست ،
پیمان اشراقی.
۴
بدون شباهت زندگی ممکن نیست
و خانه جای تفاوت نیست ،
پیمان اشراقی.