محمد فرخزاده گفت: استان فارس در طول سال آمادگی کاملی برای پذیرش گردشگران داخلی و خارجی داشته و دارد در حال حاضر هم تعداد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی در شهر شیراز از اماکن تاریخی و فرهنگی بازدید میکنند.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: با اینکه مدارس آغاز شده است، اما با توجه به آب و هوای بسیار خوب شیراز در مهر، آبان و آذر، شاهد حضور گردشگران در این کلانشهر هستیم؛ تمام اماکن گردشگری شیراز باز است و این اماکن در حال ارائه خدمات به گردشگران هستند. هتلها نیز پذیرش مسافر را دارند.
فرخزاده گفت: در حال حاضر برای ورود به کشور عراق از مرزهای زمینی نیاز به اخذ روادید نیست، وزیر کشور عراق با حذف روادید سفر زمینی موافقت کرده است؛ لذا زائران و گردشگران عراقی به راحتی میتوانند از مرزهای رسمی کشور تردد کنند.
او با بیان اینکه تقویم گردشگری در استان فارس در حال تدوین است، گفت: در حال آمادهسازی تقویم "روزهای گردشگری استان فارس" با هدف معرفی شهرستانهای مختلف فارس و جذب گردشگر داخلی و خارجی هستیم.
او گفت: در شهر شیراز به عنوان یکی از شهرهای با قدمت زیاد ویزای فرودگاهی صادر میشود و از تمام دنیا به جز سه کشور میتوانند در فرودگاه شیراز ویزا بگیرند و دیگر نیازی نیست که گردشگران برای دریافت ویزا در صف وزارتخانههای مختلف معطل شوند.
فرخزاده بر اهمیت راهاندازی نمایشگاهها با هدف جذب گردشگران داخلی و خارجی تاکید کرد و گفت: رویداد گردهمایی کنگره علمی اساتید و دانشمندان حوزه پیوند عضو در شیراز و صدرا و نمایشگاه بینالمللی گردشگری و زیارت از مهمترین رویدادهایی است که باعث رونق گردشگری در فارس میشود.
او در رابطه با تمهیدات و اقدامات انجام شده برای رونق گردشگری شیراز در جامجهانی در قطر گفت: شیراز یکی از شهرهایی است که به عنوان مقصد گردشگران در جام جهانی قطر انتخاب شده است؛ آژانسهای مسافرتی از قبل تورهای مختلفی را از کشورهای مختلف هماهنگ کردند که این تورها قبل، بعد و یا حین برگزاری مسابقات به شیراز سفر خواهند کرد و سپس به کشور قطر و یا کشور مقصد خودشان بازمیگردند.
معاون استاندار فارس گفت: فرودگاه شیراز هم این ظرفیت را ایجاد خواهد کرد و تجار در تلاش هستند تا با کشورهای حاشیه خلیج فارس ارتباط برقرار کنند.
او گفت: خوشبختانه شرایط مناسبی برای جذب گردشگر ایجاد شده است و باید تلاش ویژهای برای برگزاری رویدادهای متفاوت با هدف ایجاد رونق گردشگری انجام شود.
فرخزاده به تقویم گردشگری استان فارس اشاره کرد و گفت: در حال تعامل با ۳۷ شهرستان استان فارس هستیم تا روزی را به عنوان روز هر شهرستان معرفی کنیم.
او گفت: اکثر گردشگران برای انتخاب مقصد گردشگری ملاحظات اقلیمی را مورد توجه قرار میدهند؛ لذا ما نیز در حال آمادهسازی تقویم "روزهای گردشگری استان فارس" با هدف معرفی شهرستانهای مختلف فارس و جذب گردشگر داخلی و خارجی هستیم تا روزی را از سال که هر شهرستان بهترین وضعیت آب و هوایی را داشته باشد و در فصلی باشد که امکان ارائه خدمات و محصولات را داشته باشد به عنوان روز هر شهرستان معرفی کنیم و به مطرح کردن جاذبههای گردشگری شهرستانها بپردازیم.
فرخزاده گفت: در روزی که به عنوان روز هر شهرستان ثبت میشود برنامههایی با توجه به ظرفیتهای آن شهرستان برگزار خواهد شد.
او با بیان اینکه روز ۵فروردین به عنوان روز داراب در تقویم ملی ثبت شده است، گفت: به عنوان مثال در تقویم روزی را با نام روز شهر میمند در نظر میگیریم که این روز با توجه به ظرفیت این شهر در فصل گلابگیری مشخص خواهد شد و روز زرقان را هم به معرفی حلوای زرقان اختصاص خواهیم داد.
فرخزاده در بخش دیگری با اعتقاد به اینکه رسانه پیوند جداناشدنی با گردشگری و جذب گردشگر داخلی و خارجی دارد، گفت: فعالان عرصه رسانه در خط مقدم تمام تلاش خود را برای معرفی نقاط قوت و نقاط قابل بهبود برای رسیدن به شرایط بهتر به کار گرفتهاند؛ لذا ضروری است که مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی مباحث گردشگری تعامل و همکاری لازم را با رسانهها داشته باشند.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس با اعتقاد به اینکه مسئولان میراث فرهنگی باید پاسخگوی حاکمیت، رسانه، مردم و گردشگران باشند، گفت: مدیرکل میراث فرهنگی و معاونین این اداره کل باید فعالیت و تعامل موثری یا حوزه رسانه داشته باشند و آخرین پیشرفتها و دستاوردها را اعلام کنند.