مریم جلالی در آیین افتتاح دفتر مرکزی دبیرخانه شهر جهانی صنایع دستی در شیراز گفت: شورای جهانی صنایع دستی، شیراز را به عنوان شهر جهانی صنایع دستی انتخاب کرده و در طلیعه قرن تازه ما موظفیم که این نگاه جهانی را حفظ کنیم.
او با اشاره به اینکه همه باید دست به دست هم دهیم و این عنوان را به خوبی حفظ کنیم، گفت: هر کجای این شهر که چشم میگردانیم، همه هنرهایی که شیراز را شهر جهانی کرده در پلک ما مینشیند.
جلالی گفت: لازمه کار این است در کیفیت محصولات و تکریم هنرمندان و در ایجاد نهادها و سازمانهایی که به محصولات و افراد کمک میکنند، کارا باشیم.
او گفت: دبیرخانه شهر جهانی صنایع دستی در شیراز خواهد بود و این دبیرخانه فقط یک دفتر نبوده و حکم شهردار هم فقط یک حکم نبوده بلکه یک موتور محرک برای این بوده که این مکان تقویم رویدادهای صنایع دستی و کانون رفتوآمد هنرمندان، حلقه وصل صنایع دستی و دانشبنیانها و دانشگاهها، محل رفتوآمد مخاطبین و مشتریان و گردشگرانی باشد که به شوق دیدن شیراز و هنر شیراز میآیند.
مأمنی برای هنرمندان صنایع دستی
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز با بیان اینکه این دبیرخانه مأمنی برای هنرمندان صنایع دستی است، گفت: این دفتر محلی برای نمود و بروز قشر هنرمند، بستری برای حمایت، گسترش و نشر هنر صنایع دستی در سطح شهر شیراز و بازتابهای جهانی خواهد شد.
مصطفی مشفقیان با یادآوری اینکه شیراز سال ۱۳۹۸ توسط شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر جهانی صنایع دستی انتخاب شد، در خصوص شاخصههای این انتخاب، گفت: هنرمندان، ظرفیتها، استعدادها و همچنین امکاناتی که در شاخه صنایع دستی در شیراز وجود داشت باعث انتخاب و لقب نسبت داده شده به این کهنشهر شد و تاکنون نیز این عنوان ماندگار مانده است.
مشفقیان با تاکید بر اینکه اقدامات جهت ارتقاء و تقویت شاخصه ومعیارهای یاد شده باید بیش از گذشته نمود پیدا کند، گفت: فضاسازیهای شهری، آموزشهای تخصصی، کارگاههای ویژه و حمایت از این هنر و صنعت جزء مواردی است که میبایست بیش از پیش به آن توجه کنیم.
مشفقیان گفت: امیدواریم با انجام اقداماتی نو و ویژه این عنوان تمدید شده و شیراز کماکان به عنوان شهر جهانی ملی در سطح بین الملل شناخته شود چرا که شهر شیراز به قطع این شایستگی را دارا است.