مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم گفت: یک هزار و ۷۰ کیلومتر طول شبکه فاضلاب استان قم است که ۳۰۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب فرسوده شده است.

حسن بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر طول شبکه انتقال آب و یک هزار و ۷۰ کیلومتر نیز طول شبکه فاضلاب استان قم است که از این‌ بین ۲۰۰ کیلومتر از شبکه انتقال آب و ۳۰۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب فرسوده شده است.

او بیان کرد: ۳۸ میلیون مترمکعب پساب طی سال در استان قم تولید می‌شود که ۱۸ میلیون مترمکعب از آن در اختیار شهرداری، منابع طبیعی و سازمان صمت قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم عنوان کرد: یکهزار و ۷۰ کیلومتر شبکه فاضلاب قم درمجموع ۱۳۱ هزار نفر مشترک را تحت پوشش قرار داده که ۲۲۴ هزار واحد مسکونی را شامل می‌شود.

بختیاری عنوان کرد: قم ازنظر تعرفه ماده ۳، جزو استان‌هایی است که کمترین میزان دریافتی را در توسعه حق انشعاب دارد و همین مساله نیز به‌نوبه خود سبب کُندی در پیشبرد طرح‌های توسعه فاضلاب شهری شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم با اشاره به زیان جاری ۴۵ میلیارد تومانی فاضلاب، یادآور شد: درآمد جاری بخش فاضلاب قم ۲۵ میلیارد تومان است درحالی‌که هزینه‌های جاری آن ۷۵ میلیارد تومان است که این مساله سبب شده تا توسعه فاضلاب در قم به‌سرعت بسیار اندکی اجرا شود.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم، هم‌اکنون چند ساختمان بلندمرتبه در بلوار شهید کریمی به خاطر تجمیع فاضلاب در لایه‌های زیرین بدلیل نبود شبکه فاضلاب، نشست کرده و احتمال ریزش سازه‌های آن وجود دارد.

بختیاری با اشاره به‌پیش بینی ۷۰ میلیارد تومان برای اجرای رینگ اصلی فاضلاب قم امسال، ادامه داد: نیاز اصلی استان قم در حوزه فاضلاب تکمیل رینگ اصلی است و تا زمانی که این رینگ احداث نشود امکان اتصال شبکه‌های فرعی به آن وجود ندارد.

معاون بهره‌برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب قم بیان کرد: ۴ تصفیه‌خانه فعال استان قم در کنار تصفیه‌خانه پردیسان روزانه ظرفیت تصفیه ۱۲۰ هزار مترمکعب فاضلاب را دارد.

مهدی نظرزاده عنوان کرد:۵۶۰ هزار نفر از جمعیت حدود یک‌میلیون و ۴۰۰ هزارنفری استان قم تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.

معاون بهره‌برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب قم یادآور شد: حدود ۳۰۰ کیلومتر از طول شبکه فاضلاب استان قم نیز که از گذشته بصورت سیمانی اجرا شده بود هم به مرز فرسودگی رسیده که اصلاح این قبیل از شبکه‌های قدیمی با اولویت در دستور کار قرارگرفته است.

نظرزاده عنوان کرد: هم‌اکنون در منطقه ۵ و پیرامون مسجد جمکران، خیابان مدرس شمالی، شهرک فاطمیه و محله قلعه کامکار، شیخ‌آباد و علی‌آباد سعدگان، بلوار ۱۵ خرداد، آذر، شهر قائم به سمت جمکران، شهرک صادقیه و منطقه انسجام حجم توسعه شبکه انتقال فاضلاب بسیار ناچیز و در حد صفر بوده است.

معاون بهره‌برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب قم ادامه داد: تعرفه‌های فاضلاب در صورت تحقق کامل آن‌ها ۳۰ درصد هزینه‌ها را تامین می‌کند و زیان جاری شبکه فاضلاب در قم همچنان پابرجاست.

نظرزاده با تاکید بر تکمیل ظرفیت شبکه فاضلاب منطقه پردیسان،گفت: درصورتی‌که خط انتقال تصفیه‌خانه پردیسان افتتاح و به بهره‌برداری نرسد امکان سکونت مردم در اراضی ۵۶۰ در طرح نهضت ملی مسکن وجود ندارد.

معاون بهره‌برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب قم با اشاره به سکونت ۲۰۰ هزار نفر در شهرک پردیسان، یادآور شد: با اتصال واحد‌های مسکن مهر به خط انتقال فاضلاب پردیسان، هیچ ظرفیت خالی برای اتصال واحد‌های جدید به شبکه وجود ندارد.

نظرزاده عنوان کرد: برای تکمیل خط انتقال تصفیه‌خانه پردیسان یکهزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در بودجه امسال۳۰ میلیارد تومان برای آن دیده‌شده است، طبق دستورالعمل دولت ۵۰ درصد این اعتبار باید از طریق مشارکت‌های مردمی، فروش پساب و سایر ظرفیت‌های موجود تامین شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.