زهرا پرویزی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۵۰ بیمار مبتلا به EB در کشور شناسایی شده اند، گزارشی از اقدامات انجام شده در استان فارس برای خدمت رسانی به این بیماران ارائه داد.
او گفت: ۶۴ بیمار EB در استان فارس زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز هستند و خدمات درمانی موردنیاز به آنان ارائه میشود که ۳۷ بیمار مرد و ۲۷ بیمار زن و بیشتر آنان در گروه سنی اطفال و کودکان و قشر دانش آموز هستند.
کارشناس مدیریت امور آزمایشگاههای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با تلاشهای انجام شده در استان فارس، بیشترین تعداد شناسایی شده بیماران EB در کشور را دارا هستیم.
پرویزی همچنین از خدمت رسانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به بیماران پروانهای سایر استانهای کشور، علاوه بر استان فارس خبر داد.
او با بیان اینکه بیمارستان شهید دکتر فقیهی به عنوان تنها مرکز پوست استان به بیماران پروانهای ارائه خدمت میکند، گفت: بخشی از خدمات درمانی و جراحیهای مربوط به بیماران پروانهای نیز در بیمارستان سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین (ع) انجام میشود و دانشگاه علوم پزشکی شیراز تنها دانشگاهی است که تمام خدمات درمانی بیماران EB را اساتید خود دانشگاه به بیماران ارائه میکنند.
این فعال حوزه بیماری EB گفت: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، نخستین دانشگاهی است که خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی را برای بیماران خاص و با تعرفه دولتی راه اندازی کرده و امسال، مقام نخست کشور در زمینه بسته ارائه خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی به این بیماران را کسب کرده است.
پرویزی همچنین گفت: با توجه به اینکه بیماری EB از بیماریهای غیرواگیر است، نشستهای مختلفی با آموزش و پرورش برای معرفی این بیماری انجام شده و در حال حاضر دانش آموزان مبتلا به EB در کنار سایر دانش آموزان در مدارس به تحصیل مشغول هستند.
او در ادامه با تقدیر از مشارکت و همراهی خیرین با دانشگاه گفت: خیران حوزه سلامت با هماهنگی مجمع خیرین تامین سلامت فارس ضمن همکاری با دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در زمینه تامین موارد دارویی و بستههای بهداشتی ویژه بیماران EB فعال هستند و به بیماران خدمت رسانی میکنند.
پرویزی در ادامه مهمترین چالشهای موجود در حوزه خدمت رسانی به بیماران EB را به رئیس و معاونان دانشگاه ارائه کرد.
رئیس دانشگاه با تقدیر از تمام افرادی که برای خدمت رسانی به بیماران پروانهای تلاش میکنند، گفت: همراهی و تلاش اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای خدمت به بیماران پروانهای نشان دهنده فرهیختگی و فهم بالای آنان است و این همراهی سبب شده تا بیماران EB در استان فارس بهتر از سایر نقاط کشور شناسایی شوند و به آنان خدمت رسانی شود.
سید وحید حسینی با اشاره به مشارکت همیشگی خیرین با حوزه سلامت گفت: خیرین با جان و دل برای خدمت به بیماران وارد میدان میشوند و در هر موقعیتی که نیاز بوده است، با دانشگاه علوم پزشکی شیراز همراه بوده اند که این موضوع جای تقدیر دارد.
مسئول ارشد حوزه سلامت فارس این مشارکت فعالانه را گویای خردمندی خیرین حوزه سلامت استان دانست که در موارد مختلف، آماده کمک به بیماران هستند و گفت: خیرین علاوه بر کمکهای مالی، در زمینه ارایه کمک فکری نیز با دانشگاه همراه هستند و با ارایه راهکارهای مفید، به حل مشکلات و برطرف شدن مسائل بیماران کمک میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از فعالان کمک به بیماران مبتلا به EB خواست برای شناسایی سایر موارد احتمالی مبتلا به این بیماری نیز تلاش کنند تا هیچ بیمار EB در استان فارس از خدمات درمانی موردنیاز، بی بهره نباشد.
حسینی با اشاره به تحریمهای ناجوانمردانه از سوی سایر کشورها، اظهار امیدواری کرد با تلاش و همت اساتید و نخبگان کشور، تمام اقدامات درمانی و تولید پانسمان برای بیماران پروانهای در کشور انجام شود و نیازمندی در این زمینه به دیگر کشورها برطرف شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این آیین گفت: از سالهای گذشته با توجه به تحریمهای شدیدی که به کشور تحمیل شده، روند خدمت رسانی به بیماران EB نیز تحت تاثیر قرار گرفته است، اما تلاشهای گستردهای در کشور برای رفع این مشکلات آغاز شده است.
مهرداد شریفی ارائه خدمات دندانپزشکی به بیماران EB را از چالشهای حوزه درمان این گروه از بیماران برشمرد و افزود: به همت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشکده دندانپزشکی و همراهی خیرین حوزه سلامت، ارائه خدمات دندانپزشکی به بیماران EB در دانشگاه اجرایی شده و در حال انجام است.
او گفت: افراد بسیاری در سطح استان فارس برای کمک به بیماران پروانهای با دانشگاه علوم پزشکی شیراز همکاری دارند که در آئین امروز، جمعی از این تعداد مورد تقدیر قرار گرفتند.