غلامعلی ترابی در صحن علنی شورای شهر شیراز با اشاره به فصل بودجه ریزی در شهرداری و همچنین تصویب برنامه راهبردی شورا و شهرداری، گفت: یکی از چالشهای مدیریت شهری بحث بهره وری از منابع و درآمدهاست.
او گفت: امروز با توجه به مشکلات اقتصادی موجود در کشور وجهان و عدم وجود منابع مطمئن و پایدار درآمدی برای شهرداری از طرفی و عدم امکان برآورد قطعی از هزینههای شهری از جمله پروژههای عمرانی باید درآمدهایی که شهرداری به سختی و با همکاری و همیاریهای مردمی به دست میآورد به صورت منظم و هدایت شده در پروژههای اولویتدار مصرف شود تا خروجی آن رفع معضلات شهری باشد و باعث پیشرفت شهری و عمران و آبادانی آن در همه ابعاد شود.
عضو شورای شهر شیراز تاکید کرد: آنچه مسلم است تعداد پروژههای قابل اجرا در سطح شهر بیش از میزان درآمد شهرداری است و اگر هزینهها بر اساس اولویت اجرا صرف نشود و خروجی آن انباشت مسائل و مشکلات شهری است.
ترابی گفت: نیاز مبرم شهرداری مدیریت درآمد و هزینه است تا از هدر رفت بیتالمال در پروژههای غیر ضروری و بعضاً بدون نتیجه جلوگیری شود. متاسفانه طی سالهای گذشته شاهد هزینه کرد صدها میلیاردی شهرداری در پروژههای بدون اولویت و ضرورت اجرا بودهایم که در گفتگو و افکار عمومی مردم و مدیران شهری روزانه مطرح میشود.
او گفت: راه حل برون رفت از این مسئله ایجاد و راهاندازی اداره پایش وکنترل هزینهها و اولویتهای پروژههای شهری و همچنین بررسی این پروژهها قبل از شروع است که غالبا باید در هنگام ارائه پیشنهادات بودجه و تدوین لایحه بودجه در شهرداری با دقت عمل بیشتری مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس آن ردیف بودجه تخصیص یابد.
این عضو شورای شهر شیراز، از مرکز پژوهشهای شورای اسلامی خواست تا با ملاحظه بیشتری به این موضوع مهم و حیاتی ورود کرده و با انجام مطالعات و تحقیقات علمی و کارشناسی راهگشای مجموعه شهرداری و شورا باشد.
ترابی گفت: سالانه دهها و صدها میلیارد تحت عنوان آسفالت معابر شهری هزینه میشود و استفاده تبلیغاتی زیادی نیز به واسطه آن مطرح میشود. مثل نهضت آسفالت که در چندسال گذشته در شیراز انجام شد، ولی متاسفانه از چند روز بعد از اجرای آسفالت در بعضی معابر شاهد تخریب آسفالت وانجام عملیات عمرانی در معابر هستیم. امروز در بعضی معابر شهری ضخامت آسفالت بین ۵۰ تا ۸۰ سانتیمتر است، ولی در سطح آن معبر شاهد دست انداز و حفرههای متعدد هستیم که عملاً هدر رفت منابع است.
او گفت: رهاسازی ساختمانهای نیمه کاره که با هزینههای زیاد و اتلاف سرمایه شهرداری ساخته شده و سالهاست رها شده وسامان نمییابد و بعضاً شاهد فروش آنها به صورت نیمه تمام وبدون ارزش افزوده از موضوعاتی است که شهرداری شیراز را متحمل هزاران میلیارد تومان زیان میکند.
ترابی گفت: حدود ۱۰۰ سال است که شهرداری شیراز شکل گرفته، ولی همچنان سالانه صدها میلیارد صرف هزینه احداث یا خرید ساختمان برای ادارات مختلف شهرداری میشود و این مهم هم به سهم خود شهرداری را متحمل هزینه میکند.