اردشیر شهرکی با بیان اینکه کشت در محیطهای گلخانهای یکی از راهکارهایی است که به دلیل نیاز آبی کم و تولید بالا در واحد سطح، شرایط مناسبی را برای ایجاد اشتغال، درآمد و کمک به معیشت روستاییان فراهم میآورد اظهارداشت: این اقدام با توجه به عدم آورد رودخانه هیرمند و شرایط بحرانی خشکسالی در منطقه و در راستای برنامههای بسته اشتغال سیستان در منطقه در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه کشت گلخانهای یکی از شیوههای مهم و بروز دنیا و راهی مطمئن در مدیریت مصرف و صرفه جویی آب و البته راهی برای تولید محصولات باکیفیت و کاهش ضایعات در بخش کشاورزی محسوب میشود.افزود: با راهاندازی این گلخانهها برای ۲۸۲ نفر در منطقه سیستان شغل پایدار ایجاد میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برای تامین اعتبار مورد نیاز این طرح تسهیلات ارزان قیمت و کمکهای بلاعوض به روستاییان پرداخت خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون برای اجرای این طرح ۳۸۳ نفر در سامانه نامنویسی کردند.
سیستان و بلوچستان دارای بیشاز ۳۰۰ هکتار فضای گلخانهای است که سالانه افزونبر ۴۸ هزار تن انواع محصول از سطح گلخانههای استان برداشت و روانه بازار مصرف داخل و خارج کشور میشود.
گوجهفرنگی، خیار، فلفل دلمهای، بادمجان، توت فرنگی، سبزیجات برگی و گل رز عمده محصولات تولیدی گلخانههای سیستان و بلوچستان هستند.
شهرستانهای جنوبی سیستانوبلوچستان بویژه ۲ شهرستان بندی چابهار و کنارک با توجه به همجواری با آبهای آزاد و دمای هوای مناسب در طول سال به عنوان یک گلخانه طبیعی بهترین شرایط و موقعیت را برای کشت انواع محصولات دارد.
دمای هوای این شهرها، خاک حاصلخیز، تفاوت نوع تابش خورشید و درجه حرارت این شهر با سایر نقاط کشور بهترین موقعیت برای کشتهای گلخانهای و سایر محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری را فراهم کرده است.
از سوی دیگر دسترسی مناسب چابهار به بازارهای جهانی بهترین شرایط را برای ساخت گلخانه و تولید محصولات کشاورزی به وجود آورده است و میتوان علاوه بر تأمین بازار مصرف داخلی از طریق بندر شهید بهشتی محصولات تولیدی را به کشورهای مختلف دنیا صادر کرد.