مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان از شهرستان سرایان به عنوان یکی از قطبهای زراعت پنبه در استان یاد کرد و گفت: سرایان گرچه در سایر زراعتها نیز پیشرو است، اما در زراعت پنبه جزو شهرستانهای شاخص و مهم کشت پنبه در خراسان جنوبی به شمار میآید که به لحاظ سطح زیر کشت پس از بشرویه، رتبه دوم را به خود اختصاص داده، اما به لحاظ کیفیت پنبه تولیدی در رتبه نخست قرار دارد.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ هکتار پنبه در شهرستان سرایان کشت میشود که میانگین برداشت پنبه در هر هکتار ۲ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم است افزود: پنبه تولیدی سرایان علاوه بر کمیت، در بحث کیفی نیز جزو مرغوبترین پنبههای تولیدی است تاجایی که بسیاری از کارخانههای نساجی کشور خواهان محصولات کشاورزان سرایانی هستند.
بردبار ادامه داد: وش حاصل از محصول پنبه سرایان با دارا بودن کیل ۳۱ درصد و طول الیاف ۲۹ میلی متر به عنوان یکی از با کیفیتترین پنبههای تولید شده در سطح کشور به شمار میرود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان برداشت دستی محصول، عدم تداخل برداشت محصول با سرمای زمستانه و بارندگی و عدم آلودگی فیزیکی را از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت پنبه این شهرستان دانست.
او همچنین اشتغال بالای محصول را متذکر و افزود: در هر هکتار پنبه حدود ۵۳ نفر اشتغال پیدا میکنند و شاید کمتر زراعتی باشد که این حجم اشتغال را داشته باشد، و همچنین اشتغال قابل توجهی در صنایع وابسته ایجاد میشود.
بردبار به کیفیت پنبه این شهرستان از نظر الیاف اشاره کرد و گفت: پنبه گیاهی است که علاوه بر وزن کمی، کیفیت آن نیز بسیار اثربخش است و کیفیت آن باید به گونهای باشد که صنایع نساجی مشتاق باشند از آن استفاده کنند.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان با بیان اینکه یکی از مواردی که در بحث رونق و جهش تولید باید به آن توجه کرد بحث توجه به تولید داخلی است که اگر تولید داخل از نظر کیفیت، جایگاهی نداشته باشد خود به خود حذف میشود، ادامه داد: سالانه حدود ۳۷۵۰ تن پنبه در شهرستان سرایان تولید میشود.
بردبار یکی از سیاستهای جهاد کشاورزی شهرستان را توسعه فعالیتهای تحقیقاتی و ترویجی در محصولات استراتژیک شهرستان برشمرد و بیان کرد: یکی از زیر پروژههای افزایش کیفیت پنبه مربوط به بحث مقایسه نوع ارقام محصول است و جهاد کشاورزی سرایان در این راستا در فصل زارعی گذشته، اقدام به کاشت پنج نوع رقم پنبه با هدف معرفی بهترین و پر پتانسیلترین رقم سازگار با منطقه و شرایط اقلیمی و کیفیت آب و خاک، به جامعه کشاورزان کرده است.
او کاهش دبی موتور پمپها و تداخل قسمتی از فصل زراعی و رشد گیاه با زراعت غلات، کارشناسان شهرستان را مصمم کرد تا ارقام با دوره رشدی کوتاهتر را شناسایی و به کشاورزان معرفی کنند تا با تفکیک همپوشانی دوره رشد دو گیاه زراعی مهم منطقه، تولید محصولات دچار نقصان و صدمه نگردد.
بردبار اظهار کرد: محصول تولید شهرستان در تنها کارخانه فعال شهرستان فرآوری و به بازار صادر میگردد که قسمتی از مساحت زیرکشت پنبه در قالب کشت قراردادی از طرف شرکتها و کارخانه پنبه پاک کنی فعال در امر خرید وش صورت میگیرد.