پیگیری برای تأمین اعتبار پیشگیری از فرونشست زمین

معاون هماهنگی پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای جلوگیری از فرونشست زمین، نیازمند اعتبار هستیم که در حال پیگیری است.

حسام در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران خراسان جنوبی گفت: در یکی از استان‌هایی که فرونشست زمین به حوزه‌های سکونتی ورود کرده، مسائل مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است.

او افزود: برای اقدامات پیشگیرانه و بازدارندگی در این زمینه ورود کرده‌ایم و برای تأمین اعتبار پیشگیری از فرونشست زمین و کاهش اثرات آن در حال پیگیری هستیم.

حسام با تأکید بر اینکه حوزه‌های آسیب‌پذیر باید در اولویت اول پیشگیری قرار گیرد گفت: در چند بخش دستوراتی در حال پیگیری بوده که یکی از این اولویت‌ها حوزه آبخیزداری و آبخوان‌داری به منظور کاهش آسیب‌پذیری پدیده‌های مختلف است.

معاون هماهنگی پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران عنوان کرد بخشنامه‌هایی از سمت وزیر کشور ابلاغ شده و قرارگاه خاصی شکل گرفته است، رئیس جمهور نیز دستور ویژه‌ای به سازمان برنامه و بودجه برای تأمین سه هزار میلیارد تومان در این خصوص داده است.

او گفت: انتظار داریم استان‌هایی مانند خراسان جنوبی به اجرایی شدن بخشنامه‌های وزارت کشور سرعت ببخشند و به نظر می‌رسد در استان کارگروهی در این خصوص شکل نگرفته است.

حسام ادامه داد: خیلی از استان‌ها برنامه‌ریزی و اقدام کرده‌اند، اما در خراسان جنوبی نیاز به سرعت و توجه بیشتر به این بخشنامه‌ها داریم.

معاون هماهنگی پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور از ایجاد قرارگاه‌های بحران در سطح کشور خبر داد و گفت: این قرارگاه‌ها به‌صورت قطبی با نگاه تجهیز و نوسازی تجهیزات برای آمادگی در مواقع بحران‌ها یا پاسخ و مقابله با آن در دستور کار قرار گرفته، اما مدیریت آن‌ها هنوز قطعی نشده است.

او با بیان اینکه دغدغه‌های مسئولان خراسان جنوبی در حوزه بحران به سازمان اعلام می‌شود افزود: حضور ما در استان‌ها سبب شناخت از حوزه مدیریت بحران می‌شود و بر این اساس در قرارگاه‌ها برنامه‌ریزی خواهد شد.

حسام بیان کرد: برای اینکه درخواست‌ها و پیشنهادات تبدیل به مصوبه شود نیاز به هم‌افزایی داریم لذا مدیران دستگاه‌های اجرایی و مسئولان بحران در ارائه پیشنهادات اثرگذار هستند.

معاون هماهنگی پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران با تأکید بر اینکه رویکرد پیشگیرانه در مدیریت بحران باید تقویت شود گفت: موضوع تغییر رویکرد از پاسخ به پیشگیری در حوزه بحران را همه مطرح می‌کنیم، اما در عمل بخشی‌نگری بیشتر نهادینه شده است. علاوه بر نگاه، باید بیان ما نیز بر محور پیشگیرانه تقویت شود که درصد آن خیلی پایین است و ابتدا باید این موضوع از دستگاه اجرایی مربوطه پیگیری شود.

او اظهار کرد: امسال برای تحقق بخشیدن به ماده ۱۶ قانون مدیریت بحران کشور (انجام اقدامات مربوط به پیشگیری و کاهش خطر و آمادگی در برابر بحران) از استان‌ها و وزارتخانه‌ها نظرخواهی کرده‌ایم که در این زمینه اولویت‌ها احصا شده و نامه تأمین اعتبار در روز‌های آینده نامه تنظیم و به سازمان بودجه و بودجه کشور ارسال می‌شود.

حسام افزود: با اینکه ۲ سال از بودجه ۱۴۰۰ می‌گذرد، اما هنوز اعتبار برنامه ماده ۱۶ قانون مدیریت بحران کشور اجرایی نشده است و امسال با پیگیری‌ها و هم‌افزایی ایجاد شده، امیدواریم این بند از قانون در بودجه تحقق پیدا کند.

معاون هماهنگی پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران با اشاره به لزوم مقاوم‌سازی مسکن روستایی عنوان کرد: واقعیت این است از سال ۸۴ به بعد کسانی که تمکن مالی داشتند به سمت بهره‌مندی از تسهیلات رفتند، اما برای تحقق صد درصدی اکنون دچار مشکل هستیم بنابراین لازم است بسته‌های دیگری تعریف شود که مصمم هستیم بسته‌ای را با تغییر رویکرد و کمک بنیاد مسکن در دستور کار قرار دهیم.

او تصریح کرد: هم اکنون هزینه‌ها بالا رفته و سقف تسهیلات حتی با ارتقایی که داده شده، پایین است که اگر این شرایط ادامه یابد مجدد شاهد تولید مسکن نامقاوم خواهیم بود.

حسام با اشاره به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: خراسان جنوبی در این حوزه با توجه به گستردگی استان و پراکندگی جمعیت دارای مشکلاتی در حوزه مدیریت بحران است که جدی‌تر از قبل به این موضوع ورود خواهیم کرد.

معاون هماهنگی پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران بر لزوم توسعه آموزش‌های بحران تأکید کرد و گفت: آموزش مدیران ستادی ۶ استان کشور را در برنامه داریم، اما در سطح استانی برای ستاد‌های شهرستانی باید برنامه‌ریزی شود،  آموزش بار مالی نیاز ندارد، اما آموزش همگانی بسیار مهم است و سعی می‌کنیم در حوزه اعتبارات مورد توجه قرار دهیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار