در این همایش مدیران کل دفاتر فنی و امور عمرانی و شهری استانداریها و روسای سازمانهای نظام مهندسی ساختمان کشور چالش و ضعف های موجود در ساختار قوانین و رویکرد نظام مهندسی ساختمان را بررسی و آسیب شناسی کردند.
سخنرانان در این همایش ضوابط منسوخ و ناسازگاری برخی قوانین با شرایط موجود کشور موازی کاری و ناهماهنگی مجریان مقررات ملی ساختمان و ناکارامدی برخی از قوانین را از علتهای ضرورت اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان عنوان کردند.
وحید قربانی مدیر کل دفتر فنی و برنامه ریزی عمرانی وزارت کشور در این همایش گفت: قوانین و مقررات موجود نظام مهندسی ساختمان مربوط به ۳ دهه گذشته است که با وجود رشد و توسعه ساخت و سازها بروز نشده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان هم گفت: طرح اصلاح این قوانین ده سالی است که در دستور کار مجلس قرار گرفته، اما اجرا نشده است.
حمزه شکیب افزود: جمعیت ۶۰۰ هزار نفری مهندسان ساختمان را از ظرفیتهای فنی و مهندسی کشور خواند و گفت: ابزارها و سازکار موجود پاسخگوی نیاز این جمعیت ماهر و نیازهای کشور نیست.
شهامت دبیر همایش نیز گفت: درپایان این همایش دو روزه لایحه اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان تدوین و برای تبدیل به قانون و اجرایی شدن به دولت و مجلس شورای اسلامی ارائه میشود.
این قانون شامل دفاتر طراحی تک نفره و چند نفره و شرکتهای حقوقی مجری و ناظر و شرکتهای آزمایشگاهی و... می شود.