در گفتگوی ویژه خبری امشب عملکرد دستگاه ها در صدور مجوزها از طریق درگاه ملی با حضور سیاح رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد و طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی شد.
چه تعدادی از دستگاه ها به درگاه مجوزها متصل نشده اند؟
سیاح: هم اکنون بیشتر دستگاه ها به درگاه ملی مجوزها متصل شده اند و تنها چند دستگاه از جمله سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی در اتصال مشکل دارند. شرایط صدور مجوزها سهل شده اما بعضی دستگاه ها از لحاظ فنی مشکل دارند.
علت تعلل دستگاه ها در اجرای قانون صدور مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها چیست؟
سیاح: مدیران دستگاه ها قبول کرده اند که این قانون جدید را اجرا کنند اما بدنه دستگاه ها و لایه های آخر که با مردم سر و کار دارند، دستور وزیر را اجرا نمی کنند. هفته آینده منتظر برخوردها با این دستگاه ها باشید.
باید فشار رسانه ای و فشار مجلس برای اجرای این قانون بیشتر شود و دولت از این فشار استقبال می کند تا این قانون در بدنه دستگاه ها اجرایی شود.
چرا از این ظرفیت قانونی که اگر دستگاه ها تعلل کنند، مجوز از طریق درگاه ملی صادر شود، استفاده نمی کنید؟
سیاح: این ظرفیت قانونی همچون تفنگ پری است که جرات نداریم از آن استفاده کنیم. به طور مثال مجوز بیمارستان و هتل پیچیدگی هایی دارد و هزار و یک استعلام می خواهد و صدور مجوز آن عواقبی خواهد داشت.
آقای خاندوزی گفت دستگاه هایی که در این خصوص تعلل می کنند ، ما این ابزار را داریم که از اول آذر از طریق درگاه ملی این مجوزها را صادر کنیم اما برای اجرای این امر باید با کمک مجلس راهی پیدا کنیم.
وزارت ارتباطات می گوید ۵۰ درصد زیرساخت فناوری فراهم است اما در کل نمی توان گفت الان زیرساخت صدور مجوز در درگاه فراهم است. برای اجرایی شدن این موضوع فشار وزارت اقتصاد، مجلس و رسانه ای باید باشد.
یعنی الان قانونی وجود دارد که شما اجرا نمی کنید و متهم به ترک فعل هستید؟
سیاح: بله قانونی موجود است که اجرا نمی کنیم. باید آن را اجرا کنیم.
از آذرماه اجرایی می شود؟
سیاح: نه اگر بخواهم صادق باشم خیر به اول آذر نمی رسد. زیرساخت برای اجرای قانون فراهم نیست.
تاکنون ۴۰۵ هزار درخواست صدور مجوز به صورت الکترونیکی ارائه شده که ۱۱۷ هزار تا مجوز الکترونیکی صادر شده است.
۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار درخواست مجوز تا بلاتکلیف هستند که باید به دستگاه های متخلف فشار برای اجرای قانون وارد شود.
مجلس چه برنامه ای برای اجرای این ظرفیت قانونی دارد؟
طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: قانون تسیهل صدور مجوزهای کسب و کار ۱۰ اردیبهشت ابلاغ شد. دولت یک کل است و دستگاه ها باید با هم حرکت کنند تا قانون اجرا شود.
برای ثبت مجوزها در درگاه ملی دو بار فرصت گذاشتند که تاثیرگذار بود ، برای اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار هم باید به همین شکل عمل شود. ما پیگیر اجرای این قانون هستیم.
مجوزهای معطل مانده باید از طریق درگاه ملی صادر شود چرا این کار انجام نمی شود؟
ظرف ۳ ماه دستگاه هایی که مجوز تایید محور صادر می کنند مراحل را باید در درگاه ملی ثبت کنند و بعد از ۴ ماه مجوزها ثبت محور می شود و در صورت تعلل دستگاه ها باید خود سامانه آن مجوز را صادر کند اما زیرساخت این سامانه فراهم نیست تا به طور خودکار مجوزی صادر کند.