عبدالعلی رحیمی مظفری عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: با اشاره به وضعیت منابع آبی کشور بر ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی موجود تاکید و بیان کرد: کمیسیون انرژی تاکنون چندین جلسه با موضوع مدیریت منابع آبی کشور با وزارت نیرو برگزار کرده است. کنترل آبهای سطحی به ویژه در سیلابهای فصل تابستان و تکمیل پروژههای سدسازی که دچار عقب ماندگی شده و قریب به ۳۰ سال ساخت آنها به طول انجامیده است از جمله مواردی است که برای مدیریت بحران آبی در دستور کار قرار گرفته است و وزارت نیرو نیز اقدامات خوبی انجام داده است.
وی در ادامه اظهار کرد: کارخانجات بزرگ نباید از آب شرب استفاده کنند بلکه باید کم کم به سمت استفاده از پسابها گام بردارند. توسعه شبکه فاضلاب شهری نیز به طور جدی دنبال میشود. بخش زیادی از آب که مورد استفاده قرار میگیرد قابل بازگشت به چرخه مصرف است، اما متاسفانه امروز به این بخش آنطور که باید و شاید توجه نمیشود.
نماینده مردم سروستان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مدیریت آب کشاورزی با استفاده از روشهای نوین از دیگر موضوعات حائز اهمیت در مدیریت منابع آبی کشور به شمار میرود. استفاده از کشتهای جایگزین و کشتهای گلخانه از مواردی است که در دست انجام است. از سوی دیگر استفاده از آب دریاها و شیرین سازی آن نیز حائز اهمیت و برخی از طرحها در این حوزه درحال انجام است. بارور کردن ابرها از دیگر مواردی است که در مدیریت منابع آبی مطرح بوده و در قانون بودجه سال جاری نیز دیده شده است تا درصدی از خشکسالی در برخی از نقاط جبران شود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه با بیان اینکه همه این اقدامات به صورت موازی در کنار هم درحال دنبال شدن است تا ما بتوانیم تنش آبی را به حداقل کاهش دهیم، تاکید کرد: قطعا همکاری مردم در همه عرصهها حائز اهمیت است و از مردم تقاضا داریم در مدیریت مصرف آب همکاری لازم را داشته باشند. از آنجایی که آب با قیمت ارزانی عرضه میشود متاسفانه خیلی از افراد توجهی به مدیریت مصرف ندارند و مصرف بی رویه آب در امور روزمره زندگی بخشی از مردم دیده میشود.
وی افزود: گاهی مردم آنقدر که به بریدن یک درخت در خیابان توجه میکنند به ریختن یک سطل آب در خیابان توجهی ندارند. در حالی که همان سطل آب میتواند مایه حیات یک درخت یا یک انسان باشد. متاسفانه در برخی از نقاط به دنبال خشکسالی، برخی از گونههای گیاهی در حال نابود شدن هستند.
این نماینده مجلس گفت: قطعا اگر مردم مصرف آب خود را مدیریت نکنند حتی بحث جیره بندی آب نیز نمیتواند مشکل بحران آب را حل کند. جیره بندی مردم را به سمت استفاده از مخازن ذخیره سوق میدهد و مردم در زمان ممکن حداکثر استفاده را از آب خواهند برد. این وضعیت نتیجهای در مدیریت منابع آبی نخواهد داشت بلکه یک مسئله جدید به مسائل قبلی میافزاید.
رحیمی در پایان بیان کرد: اگر همه مردم مشارکت کرده و همکاری لازم را داشته باشند ما میتوانیم از منابع موجود استفاده بهینهای داشته باشیم. سرانه مصرف آب در کشور ما نسبت به خیلی از کشورها که وضعیت مشابه ما را دارند بسیار بالا است. برای مدیریت مصرف قطعا به کمک مردم نیاز داریم