حجت الاسلام والمسلمین قدرتی گفت: قانون اساسی مخالف دفاع عادلانه وکیل از موکل خود نیست اما این دفاع باید در چارچوب قانون اساسی کشور باشد.
وی ادامه داد: طی تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری، در جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی و همچنین جرایم سازمانیافته که مجازات آنها مشمول ماده ۳۰۲ این قانون است، در مرحله تحقیقات مقدماتی طرفین دعوی، وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید رئیس قوهقضاییه باشد، انتخاب میکنند. اسامی وکلای مزبور توسط رئیس قوهقضاییه اعلام میشود.
وی افزود: دادرسی عادلانه حق انتخاب وکیل را به متهم داده است اما گاهی مصالح کشور به اندازهای مهم است که ماده ۴۸ برای آن تصویب شده است.
حجت الاسلام و المسلمین قدرتی گفت: هیچ قاضی و محکمهای حق ممانعت از استقلال وکیل را ندارد و چنانچه تخلفی در این خصوص مشاهده شد، باید در دادسرای انتظامی قضات طرح شکایت شود تا به آن رسیدگی شود.
وی ادامه داد: امروز قلب فرشته عدالت قانون و مغز آن قاضی است و وکلا و کارشناسان دو بال آن هستند چرا که قریب به ۷۰ درصد پروندهها بدون نظر کارشناسان محقق نمیشود.
معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: دادرسی عادلانه باید مستند به قانون و رعایت حقوق طرفین، مبتنی بر اصل برائت، آگاهی طرفین از حقوق خود و رسیدن به حقیقت در کوتاهترین زمان ممکن باشد.