مریم رضایی رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی تایباد گفت: کشت زعفران در تایباد بیش از ۲ هزار خانوار بهرهبردار در حوزه کاشت تا برداشت و فراوری این محصول دارد که زمینه اشتغال سالانه بالغ بر ۱۰ هزار نفر را فراهم میکند.
او افزود: تایباد دارای هفت هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران است که به طور متوسط از هر هکتار ۸/۴ کیلوگرم از این محصول برداشت میشود.
رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: این شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت زعفران در رتبه چهارم و به لحاظ تولید در رتبه سوم خراسان رضوی قرار دارد و همچنین یکی از قطبهای تولید پیاز زعفران در سطح کشور محسوب میشود.
رضایی با اشاره به اینکه فصل برداشت زعفران از اوایل آبان تا آذر ادامه دارد، بیان کرد: در حال حاضر سه واحد بستهبندی و فراوری محصول زعفران در شهرستان فعالیت میکنند که در مجموع سالیانه چهار تن انواع تولیدات خود را روانه بازار میکنند.
او تصریح کرد: توسعه کشت مکانیزه، بومی سازی ادوات مورد نیاز جهت کشت، توسعه روشهای نوین آبیاری قطرهای و بارانی در سطح بیش از ۲۰ درصد مزارع، تخصیص ۷۸۰ تن کودهای یارانهای برای زعفرانکاران امسال از مهمترین اقدامات در حوزه زعفران است.
رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی تایباد تاکید کرد: جهت ثبات قیمت و حذف واسطهها از بازار زعفران، بخش کشاورزی شهرستان اقدام به خرید توافقی میکند و همچنین انبار بورس زعفران را نیز راهاندازی کرده است.
رضایی اظهار کرد: برگزاری دورههایی همچون روشهای نوین در کشت، تغذیه، مهار عوامل خسارتزای گیاهی، نحوه خشکاندن و فرآوری زعفران به بهره برداران و کشاورزان توسط جهاد کشاورزی منجر به افزایش عملکرد کمی و کیفی این محصول مهم شده است.