آقای حجت الله فرزانی گفت:موضوع تجمیع کارتهای بانکی وحجم گسترده آن که حدود ۵۰۰ میلیون کارت در سطح کشور اعلام میشود موردی تازهای نیست و در دولتهای قبل و اسبق نیز این نکته مطرح بوده است.
او میگوید:. موضوع تجمیع کارتهای بانکی بررسیهای کارشناسی عمیقی را مطلبد و در دل آن نقطه نظرات مختلفی نهفته است. این موضوع را میتوان از دو بعد مورد بررسی قرار داد از نظر نگاه بانکی، بانک مرکزی بخشنامه دارد که میگوید هر فرد میتواند به تعداد بانکهای کشور حساب داشته باشد اگر تجمیع انجام شود تکلیف این بخشنامه چه میشود؟ نکته دیگر که باید پاسخ داده شود اگر قرار بر این است که هر فرد یک کارت بانکی داشته چرا باید این تعداد بانک وجود داشته باشد؟ نکته بعد این که با تجمیع کارتها بحث ارائه خدمات و رقابت بین بانکها از بین میرود و دیگر موضوعیت ندارد.
فرزانی گفت:اما اگر تجمیع کارتها را از نظر اقتصادی و کلانتر بخواهیم بررسی کنیم میتوانیم به بحثهای مختلف در حوزههای متفاوت اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی اشاره کنیم. بسیار واضح است که اگر تجمیعی صورت گیرد رسیدگی، رصد و نظارت بر کارتها و جریان آنها آسانتر خواهد بود در این صورت قطعا شفافیت معنای واقعی پیدا میکند و دیگر شاهد سودجویی افراد و مشکلات متعدد در این حوزه نخواهیم بود.
او میگوید:با تجمیع کارتها و افزایش نفوذ دقت و نظارت بحث مبارز با پولشویی و موارد مالیاتی نیز اصولیتر و دقیقتر اجرایی خواهد شد. برای موضوع تجمیع کارتهای بانکی برنامه دقیق و فنی داشت این طرح نیازمند زیر ساختهای زیادی است که باید آن را در نظر گرفت.