دکتر احمد رحمانیان در گفتوگویی با اشاره به برگزاری همایش ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد در ۲۰ آذرماه امسال گفت: یکی از موثرترین و کلیدیترین موضوعات در بحث پیشگیری و مقابله با فساد موضوع شفافیت است.
وی با اشاره به شرح وظایف سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور ادامه داد: این سازمان در بحث پیشگیری و مبارزه با فساد راهبردهای بسیاری را برای سال جاری و آینده در نظر دارد که یکی از اساسیترین موضوعات برای رسیدن به این امر موضوع شفافیت است.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور یکی از اهداف برگزاری این همایش را ارتقای آگاهیهای عمومی عنوان کرد و افزود: موضوع شفافیت ریشه در آموزههای دینی دارد و روایتها و آیات بسیاری پیرامون این موضوع است که مدیران باید این موضوع را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.
وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب مکررا در جلسات مختلف در مقوله مبارزه با فساد و شفافیت موضوعات بسیاری را مطرح کرده اند، همچنین در سیاستهای کلی نظام در مواد ۱۷ و ۱۸ نیز این موضوع را متذکر شده اند.
رحمانیان با اشاره به وجود قوانین پایین دستی در حوزه ارتقای سلامت اداری از این مسئله به عنوان یک موضوع مهم و اساسی یاد کرد و ادامه داد: اگر مبانی شفافیت در دستگاههای حاکمیتی به خوبی تبلیغ و ترویج شود به طور حتم گلوگاههای بسیاری مسدود و از فساد پیشگیری خواهد شد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به شفافیت اظهار کرد: به طور حتم اگر شفافیت به طور کامل در دستگاهها وجود داشته باشد اجازه اینکه برخی افراد در پستوها مرتکب جرم شوند، داده نمیشود.
دبیر همایش ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه مشارکت عمومی در بحث نظارت افزایش اعتماد و سرمایههای اجتماعی مردم را به همراه دارد، اظهار کرد: این همایش، اولین همایش ملی با موضوع شفافیت است که ویژگی خاصی نسبت به سایر همایشها دارد که از جمله این ویژگیها میتوان به استفاده از خروجی این همایش در بازرسیها اشاره کرد.
وی با اشاره به شناسایی برخی از گلوگاههای فساد در بازرسیها گفت: یکی از موضوعات اساسی که میتواند تولید فساد کند همین موضوع عدم شفافیت در تمامی ابعاد است بر همین اساس سازمان بارزسی قصد دارد که خروجی این همایش به عنوان پشتوانه برنامههای سازمان در دستور کار قرار گیرد.
رحمانیان با بیان اینکه سازمان بازرسی به دنبال ایجاد یک گفتمان و فرهنگ سازی در جامعه و دستگاههای اجرایی در راستای تحقق شفافیت است، گفت: در این همایش ۲۰ دانشگاه، مرکز علمی، دستگاههای نظارتی و همچنین تشکیلات غیردولتی و مردم نهاد نیز همکاری و از ظرفیت آنها استفاده خواهد شد.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور نخبگان و صاحب نظران داخلی و خارجی را برای شرکت در این همایش فراخواند و به تشریح محورهای این همایش پرداخت و افزود:شفافیت و جایگاه آن در ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد از منظر آموزههای اسلامی، پیاده سازی و کاربست شفافیت با رویکرد فسادستیزی، راهکارهای ترویج فرهنگ شفافیت و شفافیت خواهی در کشور، سازمان بازرسی کل کشور و مطالبهگری شفافیت، تجربه کشورهای موفق در زمینه پیاده سازی شفافیت، نقش رسانهها، تشکلهای مردم نهاد و جامعه مدنی در ایجاد شفافیت و سازوکارهای بهرهگیری و حمایت از افشاگران و گزارشدهندگان فساد در ارتقای شفافیت از محورهای این همایش است.