صدیقه مویدی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۸ واحد گاوداری شیری و پرواربندی صنعتی و همچنین ۲۲ واحد گوسفند داشتی و پرواربندی صنعتی در بیضا وجود دارد، گفت: تعداد زیادی از بهره برداران بخش دام به روش سنتی مشغول به فعالیت هستند.
او به جمعیت دام شهرستان هم اشاره کرد و گفت: جمعیت دام سبک (گوسفند و بز) ۱۵۰ هزار راس و جمعیت دام سنگین (گاو و گوساله) ۲۰ هزار راس است.
مویدی گفت: ۵۰ درصد گوشت تولید شده از دام سبک و سنگین در داخل شهرستان مصرف و مابقی به سطح استان ارسال میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: با وجود اینکه بیضا یکی از قطبهای مهم در تولید گوشت قرمز و فرآوردههای دامی در سطح استان فارس به شمار میرود، ولی در سال جاری پدیده خشکسالی، کمبود نهادههای دامی و خوراک دام و محدودیت چرای در مراتع شرایط بسیار دشواری برای تولید کنندگان فرآوردههای دامی در این شهرستان ایجاد کرده است.
به گفته او، در سال گذشته حدود ۱۷۰ هزار راس دام سبک و سنگین این شهرستان با هدف توزیع عادلانه خوراک دام، پایش شدند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: از نیمه مهرماه برداشت به از سطح ۲۶ هکتار از باغهای این شهرستان آغاز شد.
مویدی با اشاره به میانگین ۱۲ تنی این میوه در هر هکتار باغ گفت: پیش بینی میشود تا نیمه آبان ماه بالغ بر ۳۱۲ تن محصول جمع آوری و روانه بازار مصرف شود.
به گفته او، این محصول علاوه بر باغهای به، به صورت تک درخت، بین درختهای اصلی باغ و به صورت حاشیه کاری در اکثر مناطق بیضا کاشت میشود.
مویدی گفت: عمده ارقام درختان "به" کشت شده در شهرستان شامل: شیشهای و محلی است.
او گفت: این میوه به شکل برگه خشک شده، مربا و چای "به" فرآوری و به بازار فروش عرضه میشود همچنین دانههای "به" نیز به عنوان یک داروی گیاهی در طب سنتی به مصرف میرسد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: ایجاد صنایع تبدیلی برای تهیه مربا، کمپوت و آب میوه به علاوه بر اشتغالزایی باعث تعادل قیمت به و افزایش تولید این میوه میشود.