مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه با شرایط جدید بیمه، غرامت خسارت چغندر قند پاییزه به بیش از ۵۰ میلیون تومان رسیده است، گفت: انتظار می‌رود کارخانجات ۱۰۰ درصد مزارع چغندرقند طرف قرارداد خود را تحت پوشش بیمه ببرند.

پیمان حصادی مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی در ستاد چغندر قند استان فارس گفت: با توجه به هزینه‌های تولید چغندرقند پاییزه، در مزارعی که عملکرد این محصول پایین‌تر از ۵۰ تن باشد تولید اقتصادی نیست بنابراین از کشت در مزارع با عملکرد‌های پایین‌تر جلوگیری شود.

او با بیان اینکه رعایت تاریخ کاشت در محصول چغندر قند پاییزه ضروری است، تصریح کرد: در صورت سپری شدن زمان مناسب برای کاشت به جای افزایش سطح زیر کشت، افزایش عملکرد این محصول در واحد سطح می‌بایست در دستور کار باشد.

حصادی با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیون و ۴۵۰ هزارتن چغندرقند پاییزه در کشور تولید شد، اظهار کرد: با احداث ظرفیت‌های جدید صنعتی در سنوات آینده این تولید به پنج میلیون تن می‌رسد و گپ تولید شکر از چغندر پاییزه جبران می‌شود.

مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشت بهاره چغندرقند، افزایش عملکرد با اقدامات علمی و فنی دنبال می‌شود و به دنبال افزایش سطح زیرکشت نیستیم، اما در کشت پاییزه این محصول علاوه بر افزایش عملکرد برنامه توسعه کشت در مناطق جدید در دستور کار قرار دارد.

مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز گفت: ما بعضا در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی فاصله سه تا چهار برابری داریم، اما در بحث‌های آموزشی و ترویجی هنوز آن گونه که باید نتوانسته ایم از آن‌ها استفاده کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه کشاورز وقتی بداند کشت چغندر قند صرفه اقتصادی دارد نه تنها در برابر تغییر مقاومت نمی‌کند بلکه استفاده نیز می‌کند، گفت: چون کشاورز نمونه از صنف دیگر کشاورزان است حتما اعتماد بیشتری نیز خواهند داشت.

او با تاکید بر اینکه برای کشت چغندر قند پائیزه باید پس از بازنگری یک نسخه‌ی آموزشی و ترویجی جدید تهیه و تدوین شود، ابراز کرد: با وجود رسانه‌های دیجیتال هنوز کتاب جایگاه خود را حفظ کرده است از این رو نسخه‌ی آموزشی و ترویجی ساده سازی شده باید تهیه و در اختیار کشاورزان و مدیران پهنه قرار گیرد.

به اعتقاد او، محققان ما دانشی دارند که قطعا می‌تواند اثرگذار باشد و تهیه نسخه‌ی مذکور می‌تواند منجر به افزایش نفوذ دانش در مزارع در سطح استان و ملی می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با یادآوری اینکه در توسعه کشت چغندر قند پائیزه مدیران پهنه باید نوک پیکان باشند، گفت: باید ارتباط مان را با بهره برداران قوی کنیم. قبول داریم که مشکلاتی در وسیله نقلیه وجود دارد، اما با برنامه ریزی می‌توان گام‌های موثری برداشت و هر ساله ارتباط با کشاورزان را بهبود بخشید.

دهقان پور با اشاره به اینکه بر اساس برآورد‌ها تولید ۵۰ تن چغندر قند پائیزه در هر هکتار حداقل میزان تولید اقتصادی این محصول است، اضافه کرد: بر اساس گزارش‌ها همه‌ی شهرستان‌های استان فارس میزان تولید بالاتری را دارا هستند که نشان می‌دهد این استان از چه ظرفیت‌های خوبی برخوردار است.

او با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم وضعیت تولید چغندر قند پائیزه بهبود پیدا کند، گفت: با رویکرد حفظ منابع پایه به طور مشخص آب و با امید به بارش‌های جوی مناسب می‌بایست بهره‌وری در تولید و تولید در واحد سطح را افزایش دهیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار