تحقیقات جدیدی که در مجله سرطان منتشر شده است، دستورالعملهای مربوط به زمان شروع غربالگری با ماموگرافی را در صورتی که زنی مادر، خواهر یا دختری دارد که به سرطان سینه مبتلا شده است، بازنگری میکند.
به زنانی که یکی از بستگان درجه یک خانواده آنها مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده شده است؛ اغلب توصیه میشود که ۱۰ سال زودتر از سن تشخیص بستگان غربالگری شوند.
با این حال، شواهد کمی برای حمایت از توصیه طولانی مدت وجود دارد.
دایانا میگلیورتی، محقق مرکز جامع سرطان UC Davis، به دانیل دورهام، با گروه رادیولوژی در دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل و پنج محقق دیگر در این مطالعه پیوست.
آنها دادههای کنسرسیوم نظارت بر سرطان سینه در مورد ماموگرافیهای غربالگری انجام شده از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۶ را برای ارزیابی زمان شروع غربالگری برای زنان با سابقه خانوادگی سرطان سینه تجزیه و تحلیل کردند.
بیش از ۳۰۰۰۰۰ زن در این مطالعه وارد شدند.
محققان میزان تجمعی سرطان سینه ۵ ساله را در بین زنان با و بدون سابقه خانوادگی درجه اول سرطان پستان بر اساس سن بستگان در هنگام تشخیص و سن غربالگری مقایسه کردند.
مطالعه به این نتیجه رسیده است زنی که یکی از بستگانش در سن ۴۵ سالگی یا قبل از آن تشخیص داده شده، ممکن است بخواهد با مشورت پزشک خود، غربالگری را ۵ تا ۸ سال زودتر از سن تشخیص بستگان خود آغاز کند
به گفته دورهام، خطری برابر با خطر یک زن با خطر متوسط ۵۰ ساله است که بیشترین سن توصیه شده برای شروع ماموگرافی است.
حاملان جهش ژن BRCA ممکن است از شروع زودتر غربالگری سود ببرند.
زنان ۳۰ تا ۳۹ ساله با بیش از یک خویشاوند درجه اول مبتلا به سرطان سینه ممکن است بخواهند مشاوره ژنتیک را در نظر بگیرند.
افزایش سن برای شروع غربالگری میتواند مضرات بالقوه شروع زودهنگام غربالگری سرطان سینه را کاهش دهد.
این موارد شامل افزایش قرار گرفتن در معرض پرتو و نتایج مثبت کاذب هستند که زنان را ملزم میکنند برای تصویربرداری تشخیصی و احتمالاً روشهای تهاجمی به کلینیک مراجعه کنند؛ اما منجر به تشخیص سرطان سینه نمیشود.
هر چه خانمی زودتر ماموگرافی را شروع کند، غربالگریهای بیشتری را در طول زندگی خود انجام میدهد و این مطلب احتمال ابتلا به آسیبها را افزایش میدهد.
محقق میگلیورتی گفت: ماموگرافی ممکن است در زنان جوانتر به خوبی عمل نکند، زیرا احتمال بیشتری وجود دارد که سینهها تراکم داشته باشند و مشکل یافتن سرطان در تصاویر را افزایش میدهد و منجر به نتیجهی مثبت کاذب بیشتر میشود.
منبع: سایت مدیکال اکسپرس