سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: باید فرزندان کشاورزان را به هنرستانها بیاوریم تا پس از گذراندن دورههای کاردانی بتوانند وارد حیطه کار شوند و این یکی از تصمیماتی است که باعث میشود تربیت کشاورزان آینده در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: بخش کشاورزی بیشترین خدمت را به مردم بعد از انقلاب کرد، از آن جهت که بیش از ۸۰ درصد غذای مردم توسط همین بخش تامین شد.
نکویی اضافه کرد: چنانچه سرمایهگذاری با ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد پالایشگاه در این استان اعلام آمادگی کند، وزارتخانه نیز مجوز تاسیس پالایشگاه گیاهان دارویی را برای سرمایهگذاران صادر می کند.
وی ادامه داد: هم اکنون در بخش گیاهان دارویی خامفروشی میشود در حالی که باید از خامفروشی جلوگیری شود و برای ایجاد پالایشگاه گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری آمادگی وجود دارد.
بیشتر بخوانید
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به کاهش سطح زیر کشت محصولات ادامه داد: دولت سیزدهم در حوزه کشاورزی تلاش بسیاری کرده است، اما کافی نیست و متاسفانه آماری از خالی شدن کانونهای تولید استان و مهاجرت به شهرها ارائه شده است.
وی گفت: امیدواریم با بکارگیری بستههای تشویقی و ایجاد تغییر در الگوهای کشت بتوانیم عقبماندگی دولتهای گذشته را جبران کنیم.
غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری در این دیدار گفت: این استان از نظر کشاورزی و دامپروری ظرفیتهای بالقوه خوبی دارد که باید بالفعل شوند و در این مسیر طولانی حمایت وزارت جهاد کشاورزی ضروری است.
وی با اشاره به ضرورت آسیبشناسی مشکلات افزود: یکی از مشکلات بزرگ در این استان آمار بالای خودکشی است که به نرخ بالای بیکاری برمیگردد و انتظار میرود دولت سیزدهم با نگاه عدالتمحورانه و توزیع عادلانه منابع در مناطق محروم این مشکل را برطرف کند.
حیدری اضافه کرد: چهارمحال و بختیاری آمادگی دارد به عنوان استان پایلوت کشاورزی، دامداری، منابع طبیعی و گیاهان دارویی قرار گیرد و پس از آن نتایج به سایر استانها تعمیم داده شود.
وی افزود: نوسان شدید قیمت نهادهها، نبود ماشینآلات مناسب کشاورزی و ریسکپذیر نبودن کشاورزان در کاشت محصول جدید از مشکلات کشاورزی استان است.