حمزه خانجانی گفت: زمین های کشاورزی که زیر پوشش طرح جهش تولید باشند، به صورت یارانهای کود و نهاده داده میشود و در رابطه با طرح جهش تولید در این حوزه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به عنوان پشتیبان طرح و جهادکشاورزی به عنوان مجری طرح هستند و به هر هکتار از طرح فوق ۱۲۵ کیلو کود اختصاص داده میشود.
او با بیان اینکه کشت پاییزه در این شهرستان در حال انجام است، گفت: ۱۳۰ هزار هکتار کشت پاییزه برای شهرستان پیش بینی شده که از این میزان ۱۰۴ هزار هکتار به گندم دیم اختصاص دارد و تاکنون ۴۰ درصد کشت آن انجام شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان کبودراهنگ گفت: ۴۰۰۰ هکتار گندم آبی، ۱۲ هزار هکتار جو دیم و ۱۰ هزار هکتار جو آبی را از دیگر کشتهای پاییزه در حال انجام شهرستان برشمرد وگفت: شهرستان کبودراهنگ دارای ۱۵ هزار نفر بهرهبردار کشتهای پاییزه بوده که فعالیت خود را برای کشتپاییزه آغاز کرده اند.
خانجانی با بیان اینکه در صورت مطلوب بودن بارندگیها پیش بینی میشود از این سطح زیرکشت ۱۰۰ هزار تن عملکرد تولید داشته باشیم، گفت: سال گذشته به علت کاهش بارندگیها به نسبت مشابه سال ماقبل ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش عملکرد در مزارع کشت پاییزه داشتیم.
او گفت: در رابطه با کشت پاییزه گندم دیم امسال اگر بارندگی خوبی داشته باشیم، ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم از هر هکتار برداشت محصول انجام خواهد شد و اگر شرایط بارندگی امسال نیز مانند سال گذشته باشد و بارندگی امسال ۴۰ درصد نسبت به میانگین ۱۰ ساله با کاهش مواجه باشد و کمتر از ۲۰۰ میلیمتر بارندگی داشته باشیم، عملکرد هر هکتار ۶۰۰ کیلوگرم خواهد بود.
متوسط عملکرد هر هکتار گندم آبی شهرستان را نیز ۴/۵ تا پنج تن پیش بینی کرد و گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد سطح زیرکشت شهرستان دیم بوده و استان همدان نیز به علت کاهش بارندگی همین شرایط را دارد و ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار از سطح زیرکشت آن به صورت کشت دیم است.
خانجانی با اشاره به سه مرکز خدماتی جهادکشاورزی کبودراهنگ شامل حومه و بخش مرکزی، شیرین سو و گل تپه، افزود: وسعت کل اراضی کشاورزی شهرستان کبودراهنگ ۲۷۰ هزار هکتاربوده که سالیانه ۸۰ تا ۸۵ هزار هکتار آن به صورت آیش است و یکی از برنامههای مدیریت جهادکشاورزی این است که در برنامه اصلاح الگوی کشت از سطح آیش بکاهد و آن را زیرکشت ببرد.
او گفت: با اضافه شدن اراضی آیش به کشت در این حوزه بحث توسعه کشت گلرنگ را به عنوان یکی از دانههای روغنی در برنامه خواهیم داشت که پیش بینی میشود امسال ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ هکتار کشت گلرنگ در شهرستان انجام شود ضمن اینکه شهرستان کبودراهنگ در توسعه کشت گلرنگ در سطح کشور رتبه نخست را داراست.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان کبودراهنگ با اشاره به آغاز کشت گلرنگ از ماه آینده گفت: به منظور افزایش سطح زیرکشت نخود انتظاری امسال ۵۰۰۰ هکتار نخود انتظاری در شهرستان کشت خواهد شد.
او گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی در شهرستان در دستور کار بوده که توسعه کشت گیاهان دارویی کمآببر، چون خاکشیر، بابونه، گلمحمدی، سیاهدانه، رازیانه، گشنیز و زعفران در برنامه است.